Реклама / Ads
6| 4320 |11.02.2017 НОВИНИ

Драгомир Стойнев: Радев и Герджиков избират хората си по качества

.
Драгомир Стойнев
БСП не е упражнявала натиск върху президента Румен Радев и това се вижда ясно от състава на служебния кабинет. Има само един член на БСП – Деница Златева и повечето от другите са от предишното управление. Това коментира Драгомир Стойнев от БСП по БТВ, по повод коментара на премиера Огнян Герджиков, че върху президента има влияние за определени кадрови политики.
 

Стойнев добави, че изборът на втория ешалон в кабинета и смяната на областните управители са ходове, които показват, че и върху него не е имало опит за натиск.  „Радев и Герджиков избират хората си по качества, експертност и чак на трети план стои кой към коя политическа сила принадлежи. Ако гледаме партиите, то значи никой да не се назначава никъде”, коментира Стойнев.

 

По думите му е важно начело бъдат експерти и професионалисти. „Страната страда от липса на квалифицирани хора. Няма страшно член на партията да бъде повикан на определена длъжност”, продължи той.

 

Левицата е доволна от първите ходова на президента Румен Радев и според тях са показали на ГЕРБ  как човек се държи в чужбина. „Той похвали държавата си и изтъкна предимствата ни. ГЕРБ обикаляха от кабинет по кабинет в еврокомисията и плюеха държавата”, посочи той.

 

Изпълнението на програмата на БСП ще струва 2,2 млрд. лв., посочи Стойнев и допълни, че това няма да наруши изискването на дефицит и целостта на публичните финанси. Той посочи, че приоритет пред БСП е да обърне зависимостта на икономиката ни от евросредства и чуждестранни инвестиции и да я насочи към предприемаческия дух и новото начало. Стойнев обърна отново внимание и от нуждата на България от нови енергийни мощности.

 

По повод листите за изборите Стойнев посочи, че има 40 на сто обновяване на лицата в листите. Управление с ГЕРБ няма как да има,каза той и даде за пример хаос в образованието и спряната в съда здравната реформа.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 7826 |10.02.2017 Елена Йончева си тръгва от Румен Радев . 7| 5979 |10.02.2017 Фрогоко: Ген. Радев взе 3-ма съветници на Плевнелиев . 10| 5640 |10.02.2017 Йончева заряза ген. Радев за да е депутат от БСП . 5| 4097 |08.02.2017 Стойнев: Безпомощно ГЕРБ критикува нашата програма

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads