Реклама / Ads
0| 3474 |12.02.2017 СВЯТ

Над 50 души пострадаха на летището в Хамбург при изтичане на газ

.
Летището в Хамбург бе затворено днес временно заради изтичане на неизвестно вещество, от което пострадаха над 50 души, предадоха световните агенции.
 

Полицията съобщи, че летището е било затворено между 12,30 ч. и 13,45 ч. местно време, предаде Франс прес. Полетите бяха преустановени през това време, а цялата сграда на летището бе евакуирана. Някои самолети, приближаващи към летището по това време, бяха насочени към други летища, допълва БНТ.

 

Стотици хора, намирали се на летището, бяха изведени навън от сградата. "В зоната за сигурност, там където са проверявани пътниците и техните багажи, се разпространи лоша миризма", разказа пред Франс прес полицейският говорител Майк Леверенц.

 

"Известен брой хора се оплакаха от възпаление на очите и на дихателните пътища", добави той. Говорителят каза, че засега не е ясно какво е изтеклото вещество, нито причините, поради които то е изтекло.

 

На място са дошли много пожарникарски екипи. Те посочиха, че веществото, предизвикало дразнене на дихателните пътища и на очите, вероятно е дошло от климатичната система на летището.

 

 

По-късно стана ясно, че в сградата на летището в Хамбург е намерена празна опаковка от газов спрей. Намерената опаковка  е от дразнещ газ от типа спрей с лютив или сълзотворен газ. Това предполага, че съдържанието му вероятно е било разпространено умишлено и после се е разнесло чрез климатичната система на летището, предаде Франс прес.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3749 |10.02.2017 Крадци задигнаха 1 млн. евро на летището в Тирана . 0| 4045 |06.01.2017 Петима българи пострадаха при верижната катастрофа край Ниш . 2| 3985 |06.01.2017 Двама души пострадаха на „мъжкото хоро“ в Калофер

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads