Реклама / Ads
0| 4077 |12.02.2017 НОВИНИ

Дани Валверду: С Григор искам да стигнем много далеч

.
Дани Валверду
Искрата към тениса дойде от мен. Родителите ми дадоха възможност да правя каквото си поискам. Тенисът беше вътре в мен. Това каза треньорът на Григор Димитров-Дани Валверду по БТВ.
 

 Индивидуалността ме привлече. Предпочитам сам да взимам решения. Не се подчинявам на заповеди. Винаги съм искал да завися от себе си и да вярвам в себе си. В тениса можеш да вървиш напред благодарение на себе си.  Нямах план да бъда треньор. Обичам работата си в момента и се справям успешно. Животът може да те заведе на места, където никога не си планирал.

 

Приятелството с твоя играч е нещо добро, но трябва  да поставиш граница между това да си приятел и треньор. Трябва да бъдеш твърд, но карайки го да не спира по пътя. Трябва да му казваш неща, които може би не иска да чуе.

 

Трябва да попиташ спортиста какви са неговите цели. Той трябва да ги формулира, а ти да го слушаш . Той може да  успее само ако вярва в плана. Планът за преследване на целите е много важен. Семейство и приятели също имат не по-малка роля. Тренировките трябва да са забавни за играча. Трябва да се наслаждава. Това е част от моята стратегия. Ключът за успех е здравата работа. Много по-лесно  е да развиеш силната страна, отколкото  да развиеш слабостите си. Сериозната работа е на първо място. Следва развитие  на силните страни. Това е важно за всеки, който иска да е добър в своята област.

Вниманието е позитивна енергия. То ти дава още по-голяма увереност. Трябва да си поставяме постижими цели, а не някакви непостижими.  Тази седмица е да спечелим турнира в София. Изобщо не мислим какво ще се случи в края на годината. Това те прави топ. Сега мислим и говорим само за София. Ние мислим за днес, за мача в 6 часа. Когато приключи, започваме да мислим за следващият. Искам с Григор да стигнем далеч. Искам да съм до него и да му помогна. Преди да излезе на корта му казвам да се забавлява. По време на мача няма нито един аспект от играта му, която мога да контролирам. Това е много стресиращо. Но е приятно, защото вежда  плодовете на работата ни. 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3546 |09.02.2017 Граждани излизат на протест срещу застрояването в София . 13| 12594 |05.02.2017 Дани Каназирева: Кунева е безпринципна - уреждаше свои хора . 1| 3817 |03.02.2017 Радев заминава за Малта на заседание на Европейския съвет . 4| 5502 |02.02.2017 Кувейт спира достъпа на граждани от 5 мюсюлмански страни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads