Реклама / Ads
5| 8264 |13.02.2017 АКТУАЛНО

Експерт за Фрог: Държава няма, да защитим граничаря от турците

.
Петър Ненков
Помните ли преди години нашата държава предаде детенце на поляците, макар че то плачеше и не искаше. Дадохме и избягалите при нас турци на Ердоган. Сега тормозят и граничен полицай турчулята ,че гръмнал техен човек при изпълнение на функционалните си задължения. И сега Радини неволи, ще го дадем ли или няма да го дадем на турците.
 
Това заявява военния т експерт Петър Ненков.

Сигурен съм, че ако го поискат турците , ще го дадат и то веднага. И то без да се замислят нашите правосъдни и управляващи люде. Защо така мисля ли?

Ето още факти , освен горните, изрежда той.

. Единственият народ сме направил от децата си друг народ. Георги Димитров предаде на Тито българите и ги направи македонци.

. Бойко Борисов, бивш министър - председател на Република България заради американски интереси предаде нашия интерес и то официално, спря проекти от национално значение.

. Кунева предаде и ликвидира 4-те реактора на Козлодуй.

Малко ли са тези примери?

Хайде да го кажем така. Не знам това с екстрадирането дали е вярно или не, но аз лично на 60 години, ще намеря този който е взел решението и ще се опитам да му размажа физиономията. Пък да става каквото ще. Това трябва да е отношението към всеки , предал войник, полицай, лекар, който и да е българин на врага, на чуждите. Друго не може да се направи. Държава няма, категориен е военният експерт.

Припомняме, че в Тежкия наказателен съд в турския град Къркларели (известен у нас и под името Лозенград) се води дело срещу бившия бургаския граничар Михаил Цонков. Срещу него и действащите му колеги Живко Петков и Николай Тошков били повдигнати четири обвинения. Mиналата седмица Цонков получи призовка да се яви на 21 март в Бургаския окръжен съд, където да получи обвинителен акт.

Турската гемия, навлязла незаконно да лови калкан в наши води край Резово, бе спряна на 17 април 2008 г. Рибарите не се подчинили на граничарите да спрат за проверка. Последвала схватка на борда на гемията и куршум от автомата на Цонков поразил един от бракониерите. През 2008 г. делото бе прекратено, но бе възобновено за допълнително разследване. Накрая приключи със становище, че Цонков и колегите му не са нарушили служебните си задължения.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 6365 |19.04.2024 Прокуратурата предлага драконовски мерки срещу пияни и дрогирани шофьори . 4| 3361 |18.04.2024 ГЕРБ се опитват да скрият доклада по "Боташ" с констатирана тежка корупция . 2| 14170 |17.04.2024 Кой стои зад ремонта на бул. "Патриарх Евтимий"? Авторите не са "Спаси София", нито Васил Терзиев . 10| 74854 |15.04.2024 Техеран: Ще превърнем в прах Тел Авив и Йерусалим. Израел: Можем да сринем Иран за десет часа. Засега е тихо

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads