Реклама / Ads
7| 6195 |13.02.2017 НОВИНИ

Борисов нападна Герджиков: Изказването му граничи с нахалство

.
Точно при Тройната коалиция за тунела „Ечемишка“ бяха дадени парите, те бяха съдени и после връщани. Трябваше тогава този тунел да се ремонтира, а не всички тунели и естакади да се ремонтират при нас, колко удобно. Това каза лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов на среща с 23-ти, 24-ти и 25-ти МИР в София,.
 
„Всички булеварди, метро, паркове са направени. От какво недоволстват хората? От това, че не можахме да направим всички хора съпричастни с направеното“, посочи той. По повод думите на служебния премиер Огнян Герджиков, че за 5 дни е свършено повече, отколкото за 5 години, във връзка с тунела „Ечемишка“ Бойко Борисов коментира, че те граничат с нахалство.

Борисов попита защо служебният премиер Герджиков не види какъв ремонт се прави в другата тръба на на тунела, защо не види магистралите, естакадите. „Много мразя някой да ме подпитва по този начин. Точно когато проф. Герджиков беше във властта, искаха да дадат магистрала „Тракия" на концесия, а сега българинът се вози без пари. Точно по времето на Тройната коалиция се дадоха пари за тунел „Ечемишка", но нищо не се направи", добави Бойко Борисов.

За програмата на ПП ГЕРБ лидерът на партията обясни: „За първи път направихме програма, която отчита направеното, възможностите, слабостите и там, където не можехме всички приоритети наведнъж да направим, и това, което можем да надградим“. "Нито една цифра в нея, колкото и да е удобно на медиите да ни сравняват с БСП, е на базата на направеното през последните 2 години и автоматично води към следващите цифри“, заяви Бойко Борисов. „В нашата програма няма нито едно обещание, формирана е на базата на събраните повече приходи в бюджета, по-рационалното им харчене и увеличаването на БВП“, каза още лидерът на ГЕРБ.

Управлявахме в една такава коалиционна формула, където всеки се бори да е опозиционер, не да управлява, за да може всички пасиви да се трупат на ГЕРБ, а позитивите да си ги препише всеки, дори само идея да е дал, обясни Борисов.

„Всеки имаше идея за ограда по границата, но ние я направихме“, заяви той. По думите на лидера на ГЕРБ в България има най-малко бежанци от всички държави в Европа, ако не и в света. „Благодарение на депутатите, те приеха закон, дадоха възможност хора в пенсионна възраст да охраняват границата и малките населени места“, коментира Бойко Борисов. Той обясни, че ПП ГЕРБ в програмата си много ясно е разработила система, в която гражданите да плащат такса и на всяко гише да пише след колко дни ще се получава всяка услуга, за да се намали максимално бюрокрацията. По думите му основната задача на ГЕРБ е хората да получат документа си с едно ходене или дори по електронен път. „При еврофондовете е установен ред, да си подадеш документ, всичко да е електронно, ако трябва да ти се направи справка в НАП служителят я прави“, уточни Бойко Борисов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4198 |11.02.2017 РБ извили ръцете на Борисов за машинното гласуване . 5| 3854 |11.02.2017 Герджиков: На ”Кулата” всичко е спокойно . 3| 4746 |11.02.2017 Борисов: Имаме нулева миграция, нула натиск на границата . 5| 5070 |11.02.2017 Борисов: Голяма грешка беше, че направихме коалиция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads