Реклама / Ads
1| 3589 |15.02.2017 НОВИНИ

Ненчев видя политическа атака в обвиненията за 100 поръчки

.
Николай Ненчев
Ненчев видя политическа атака в обвиненията за 100 поръчки. Бившият военен министър не признава проверката на наследника си Стефан Янев в Министерството на отбраната, за която се твърди, че била засекла нарушения в над 100 обществени поръчки. Ненчев коментира , че това на практика са ”почти всички обществени поръчки за цялата 2016 година”.
 
Според Ненчев е съмнително и времето, за което е извършена проверката, тъй като той неведнъж възлагал одитни проверки и очаквал доклади, което отнемало около два-три месеца само за една поръчка или за проверка в едно дружество.

Ненчев каза още, че приема изявлението на Янев като "персонална политическа атака срещу него, което е нарушение на основния закон и на принципа, чрез който служебното правителство е отговорно да проведе честни и прозрачни избори".

Ненчев коментира още, че не е запознат с доклада за поръчките, и настоява чрез медиите той по възможно най-бързия начин да стане публичен, за да може да отговори на всички въпроси.

"За мен е странно как в рамките на 10-11 дни са проверени повече от 100 обществени поръчки, което би означавало, че някъде около 11 минути са отделили съответните експерти, което мен лично малко ме безпокои", заяви бившият военен министър.

Според Николай Ненчев вчерашното изявление на Янев създава "усещане в обществото за нещо нередно, за нередности, за едва ли не корупционни практики". "Нещо, което категорично мога да заявя, че не отговаря на истината", добави доскорошният министър от БЗНС.

Ненчев каза още, че се чувства спокоен и застава "зад всяка своя дума, зад всяка своя инициатива".

Той даде и положителна оценка за хората, които работят в системата, и които се занимават с обществените поръчки.

Той не разбира защо, при положение че се говори за нередности, бившият ресорен заместник-министър от неговия екип Десислава Йосифова е в политическия кабинет на служебния министър.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3891 |13.02.2017 ЕК: Политическата несигурност в България може да забави инвестициите . 1| 4297 |10.02.2017 Марешки: Ние ще бъдем първа политическа сила . 0| 3679 |07.02.2017 И прокуратурата видя нови опасности в ”Ечемишка” . 7| 14065 |06.02.2017 Фрогоко: Махнаха хора на Ненчев от военното министерство

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads