Реклама / Ads
1| 9894 |16.02.2017 НОВИНИ

Ноев: Секторът за сигурност е батак, големият провал на Борисов

.
Бойко Ноев
Секторът за сигурност е един от големите провали на предишните управления. Такъв батак не е имало. Правителството на Герджиков трябва да каже, какво се случва с БТК и КТБ. Това са важните неща, заяви бившият военен министър Бойко Ноев.
 
За да има 100 нарушения в обществените поръчки в Министерство на отбраната (МО), значи там са върлували банди. Сигурно е замесена цялата администрация, коментира той.

Служебните правителства са ненужни, но те имат едно преимущество, че са надпартийни. Това дава възможност за няколко месеца да се извърши един своеобразен одит на държавата. Това каза още военният експерт.

Какво се случва с КТБ, с БТК? Ето тава са важните неща за мен. И премиерът Герджиков трябва да ги решава , убеден е той.

Според него не бива служебният министър да се занимава с поръчките в МО, защото това го отклонява от други сериозни задачи. Ако министър Стефан Янев се плъзне по пистата на 100-те поръчки ще си загуби времето и няма да се заеме важните неща, които трябва да се случат в МО. Да каже как вижда бъдещето на армията. Ка ще реши некомплекта с тези 5000 души, как ще се спре изтичането на кадри. И аз съм се плъзгал по тази плоскост и съм си загубил времето.

Секторът за сигурност е един от големите провали на предишните управления. Такъв батак не е имало.  Вижте какво стана с границата. Отговорността е на Борисов, Орешарски,  Йовчев и Найденов, Бъчварова и Ненчев.  Вижте какво става с МВР – то е неуправляемо, вижте какво става по границата – за три години през България минаха 60 хил. нарушители на границата, затова хората като тези в Елин Пелин се страхуват.категоричен бе Ноев.

Мен повече ме безпокои, когато в Европа се събират политци, обезпокоени от бежанските потоци, защо България не е била представена. Аз питам г-н Герджиков, защо не сме отишли, каза Бойко Ноев.

Натриването на носа няма да помогне на държавата, предупреди военният експерт. Служебните министри трябва да решат проблемите на държавата за три месеца, ако не могат, трябва да кажат как това ще стане.

 Сега военната експертиза управлява и тя трябва да покаже в кратки срокове решенията. Правителството трябва да вземе решение за започване на операция по разполагане на армия по границата, да се установи зона за сигурност. Там държавата да поеме своите функции, а не да има Динковци по границите, каза още Бойко Ноев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3922 |13.02.2017 ЕК: Политическата несигурност в България може да забави инвестициите . 3| 4301 |13.02.2017 Славчо Велков разкритикува системата ни за сигурност . 2| 5112 |13.01.2017 ДСБ: Борисов „приспа” системата за национална сигурност . 1| 4366 |12.01.2017 Американското разузнаване: Слуховете срещу Тръмп вредят на националната сигурност

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads