Реклама / Ads
6| 20832 |16.02.2017 ЪNDERGROUND

Само във Фрог: Човек на Братя Галеви стана „дежурен доносник” на столичната полиция

.
Братя Галеви
Известният преди години като „дежурен свидетел” на прокуратурата Тихомир Георгиев-Тишо Боксьора вече има заместник, използван успешно за рекет над хора от столичната полиция, научи Фрог.
 

 Става дума за бившия  шофьор на Братя Галеви, живеещият в дупнишкото село Яхиново Красимир Любенов.  Докато Боксьора бе кошаревски свидетел и даваше охотно показания срещу Златко Баретата, Маргините и Стефан Бонев-Сако, от които се отричаше в съдебна зала, то специалитет на Любенов е изнудване на известни хора със заплахи с тектстови съобщения.

Според публикации в дупнишки и благоевградски медии през 2012-2014 г Любенов, бивш международен шофьор, се специализирал в региона в изнудване и шантажиране на хора с текстови съобщения. Съдържанието им почти винаги било едно и също, от рода на: „Ако не предоставите съответната парична сума, ще разгласим данни, уличаващи ви в престъпление“. 

Срещу него от 2010 г. има преписка №1429 в Дупнишката районна прокуратура, която по-късно е препратена към  Районна прокуртура Кюстендил, за изнудване и набеждаване на полицаи и магистрати.

През 2007 г срещу Любенов в Дупница е образувано досъдебно производство за фалшификация на документи, а три години по-късно има друго досъдебно производство за кражба на горива в особено големи размери.

След патилата си в Дупница Красимир Любенов се прехвърля в София и става „удобен” свидетел за поръчки срещу известни юристи на столичното Пето РПУ . По негови показания се образуват досъдебни производства срещу неудобни на властта хора, правят им се обиски и полицейски проверки.

От „показанията” на авера на Галеви потърпевши са няколко души, сред които известни юристи, викани многократно на разпити в Пето РПУ. Неизменният свидетел срещу тях е Любенов. Според запознати с показанията му основно се занимава дознателка от Пето РПУ с инициали И.Б.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 13990 |15.02.2017 Само във Фрог: Главсекът на МВР Г. Костов отказал да напусне поста . 6| 7787 |15.02.2017 Само във Фрог: Изникна ново незаконно гето във „Факултета” на мястото на изсечени гори . 3| 5066 |14.02.2017 Любен Петров за Фрог: Лукарски трябва да последва Кунева с оттеглянето

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads