Реклама / Ads
7| 10538 |16.02.2017 НОВИНИ

Пеевски с нови трикове в съдебната сага с ”Глориент”

.
Делян Пеевски
Поредни съдебни трикове използват адвокатите на веригата ”Техномеркет”, собственост на НСН Инвестмънт, а по този начин и на Делян Пеевски, в съдебната сага срещу чуждестранния инвеститор ”Глориент”.
 

Припомняме, че още с влизането си във владение на веригата през януари 2016 г. Пеевски категорично отказва да плаща наем за имотите, върху които са разположени магазините на "Техномаркет". Така „Глориент Инвестмънт БГ” ООД не успява да генерира приходи от свои обекти, чиято площ е общо 100 000 кв. м.

 

Днес на първо заседание от поредно дело, този път в Монтана, заведено от магазините за техника срещу хазяина им, опитващо се да докаже порочност на покупката на имотите още през 2006 г., адвокатите на веригата направиха всичко по силите си да забавят допълнително решението на делото.

 

Пред съдия Светла Станимирова юристите на КОЙ предоставиха огромен брой нови доказателства, които по една или друга причина не са били част от началната искова молба. Адвокатите отправиха и нови искания към експертизата на вещото лице по делото, което практически я усложнява и отдалечава финалното й заключение.

 

Опитът на адвокатите на "Техномаркет" да усложнят още повече процедурата, опитвайки се да призоват трима свидетели, както и да поискат внасяне на корекции в доклада по делото, бе отхвърлен от съдията. Желанието им да се изследва произхода на средствата за закупуването на имотите също се оказа неуспешно, тъй като "Глориент" предостави документи и за тях.

 

Въпреки това казусът бе определен като "сложен" и това наложи отлагане на делото до завършване на експертизата на вещото лице и запознаване както на съда, така и на адвокатите на "Глориент" с огромния том нови доказателства, представени от ищците от "Техномаркет".

 

Следващото заседание бе отложено чак за 20 април, а необходимостта от това бе оправдана с предстоящите великденски празници.

 

През това време, както и във всички други имоти, които "Техномаркет" окупира от "Глориент", веригата за техника не плаща наем и използва без притеснение безплатно имотите и магазините.

 

Оказа се, че забавяне има и по делото, което "Глориент" води за опразване на магазина в града от страна на компанията на Пеевски. Неговото следващо заседание е насрочено за 4 април, а причината за усложняване на иначе на пръв поглед простия правен казус е допускането на свидетел в процеса, който пък не се явил. Очаква се той да бъде доведен принудително в началото на по-следващия месец, както и да бъдат представени сложни технически и счетоводни експертизи.

 

Безотказна стратегия

 

Стратегията на Пеевски и неговата компания е ясна и изключително ефективна към този момент. Още след стартирането на съдебната сага от страна на "Глориент" срещу "Техномаркет" юристи на КОЙ атакуват чуждестранния инвеститор с поредица от контрадела, с които оспорват самата покупка на имотите, които окупират.

 

Техномаркет води и дела за обекти, които никога не са били тяхна собственост, като тези в Кърджали, Севлиево, Пазарджик и София, както и предявяват искове за имоти, които отдавна са продадени на трети лица, като тези в Сандански, Бургас и Пловдив.

 

Към края на януари сметките на "Глориент" показват, че компанията претендира за дължими суми в размер на над 3.8 млн. евро

 

Интересно е, че повечето контрадела, които "Техномаркет" завежда срещу "Глориент", се стартират в Пловдивския окръжен съд, въпреки че са подсъдни на други съдилища. Дори за обекти в София Техномаркет се обръща към пловдивските магистрати.

 

Според експерти целта на тези действия са именно умишлено забавяне на делата, докато самият пловдивски съд отсъди, че те не са от компетенцията му. Но винаги съществувала и възможността съдът да допусне с някакви мотиви делата да се гледат при него.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4458 |16.02.2017 Нови правила: Ако шофьорите не могат да се разберат, викат КАТ . 0| 3922 |15.02.2017 БДЖ с нови шефове . 2| 4324 |15.02.2017 Филип Димитров е новият представител на България във Венецианската комисия . 5| 3691 |14.02.2017 Д. Стойнев: 40% от водачите на листи на ”БСП за България” са нови

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads