Реклама / Ads
2| 14282 |17.02.2017 НОВИНИ

Само във Фрог: Мор налегна полицейските шефове в страната

.
Полицейските шефове започнаха да боледуват един по един Източник: МВР
Мор налегна полицейските шефове в страната. Един по един започнаха да излизат по спешност в болнични, научи Фрог нюз от източници в МВР. Това става, след като се разбра, че служебният министър Пламен Узунов готви рокади в професионалния екип. Оказва се, че 5-6 директори вече са „дали фира”. Всички се чудят как ще се борим сега с купуването на гласове. „Вързахме кучето, за да могат да играят котките. А те са разноцветни”, коментираха лаконично полицаите.
 
Шефът на ОДМВР-София Георги Григоров е един от разболелите се. Той е известен с близостта си с главсека на МВР Георги Костов. Григоров се слави с нечувана кариера. За половин година последователно премина през зам.-директор на пернишката полиция, директор на ОДМВР-Плевен и шеф на София-област.
Полицаи твърдят, че е близък до депутата от ДПС Митхат Метин. Заради кратките му обиколки в страната като началник, подчинените му дадоха прозвището „Господин за един ден”. За Григоров под сурдинка се коментират твърде интересни неща, от които като началник на звеното за борба с кражбите на коли в столичното 6-то районно, в двора на къщата му беше взривен личния му автомобил. След това беше преназначен за началник по линия на борбата с наркотици в 8-мо РУП.

Разболя се и другият близък до сърцето на Георги Костов началник. Става дума за директорът на полицията в Пловдив Христо Разсолков. По ирония на съдбата той седна в стола на Пламен Узунов, след като си подаде оставката. Твърди се, че освен главният секретар, за Разсолков ходатайствали и негови роднини в средите на БСП. Източниците ни посочват, че тъстът му е доста богат и влиятелен в града под тепетата. Разсолков дълго време се трудеше като оперативен работник в сектор „Наркотици” в СДВР. Костов го издърпа при себе си, веднага щом оглави благоевградската полиция. Малко по-късно Разсолков го замести на високия пост.

Друг любопитен момент заинтригува полицейските началници. На церемонията по приемана на дарение на автомобили в ГДНП вчера, не е присъствал само шефът на СДВР Младен Маринов. През последните дни той усилено се спрягаше за главен секретар на мястото на Костов. В опита си да разсеят тези новини Костов и министър Пламен Узунов обясниха пред журналисти, че се разбират добре. В същото време не е убегнало от погледите на наблюдателни ченгета, че двамата са си говорили твърде хладно на „Вие”. „Усещаше се напрежение между всички, които присъстваха. Един наляво, друг надясно. Клечка да запалиш, щеше да гръмне”, образно описват ситуацията ченгетата.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4221 |16.02.2017 Борисов: Малки сме. Само с ум и знание можем да се борим с големите . 3| 13990 |15.02.2017 Само във Фрог: Главсекът на МВР Г. Костов отказал да напусне поста . 6| 7787 |15.02.2017 Само във Фрог: Изникна ново незаконно гето във „Факултета” на мястото на изсечени гори . 4| 4370 |15.02.2017 Кабинетът е подписал договор с МиГ за ремонт на самолети

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads