Реклама / Ads
4| 9347 |17.02.2017 НОВИНИ

Битката за главата на главсека на МВР не е приключила

.
Битката за поста главен секретар на МВР не е приключила след временното примирие, сключено вчера между служебния вътрешен министър Пламен Узунов-Листовката и заемащия длъжността Георги Костов, твърдят пред Фрог запознати.
 
В сряда вечерта Би Ти Ви съобщи, че Узунов е поискал оставката на Костов, но на другият ден и двамата отрекоха подобно нещо с половин уста. Както Фрог вече писа служебният вътрешен министър, добил популярност и като мистър Мрън-мрън, е опитал да изгони Костов, но е получил „приятелски огън” от няколко места. От Върховната касационна прокуратура Листовката е „посъветван” да се откаже от мераците за смяна на главсека на този етап.

Костов минава е човек на модела „КОЙ” и хората на Цацаров са твърдо зад него. Узунов е получил и обаждане от БСП в защита на главсека. Но в столетницата има и друго лоби, което пък напира за смяната на Костов. Фаворитът на това лоби е Тодор Гребенаров и към него се числи и служебният вътрешен министър. Гребенаров ръководеше пловдивската полиция преди Цветлин Йовчев да го направи директор на Националната полиция през 2013 г. по времето на управлението на Пламен Орешарски.

 

Две години по-късно министър Веселин Вучков го понижи в зам.-директор на полицията, какъвто Гребенаров е и до днес. Пламен Узунов наследи Гребенаров на поста шеф на пловдивската полиция. В зависимост от това кое лоби ще надделее, ще се реши в чия полза ще са наклонят везните за Костов или за Гребенаров. Според запознати има опция, ако не стане главсек Гребенаров да бъде компенсиран с поста шеф на НСО.

 

Веднага след президентските избори сегашният началник на службата Ангел Антонов, първо доверено лице на Цветан Цветанов, който го върна в МВР, а по-късно и  на Делян Пеевски, е в стрес и трескаво търси политически контакти и възможности да остане на поста. Не случайно по време на церемонията на пл. „Св. Александър Невски” по встъпването в длъжност на новия президент Румен Радев телевизионните камери уловиха Антонов да притичва покрай президента със слушалка в ухото като личен телохранител. Сцената предизвика много снизходителни усмивки, особено като се има предвид дребната и не добре тренирана физика на Антонов.

 

Ако Георги Костов остане на поста си,  министърът трудно ще успее да махне областните полицейски директори. 90% от тях са лични протежета на главния секретар и бивши служители на СДВР, където преди години се трудеше и самият Костов. Единственото изключение е директорът на полицията в Пазарджик Йордан Рогачев, верен човек на властелина на региона Пеевски. Назначен е от Цветлин Йовчев през 2013 г.  и въпреки заканите на Борисов да го уволни от главата му не падна и косъм.

 

 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 12303 |16.02.2017 Министър "Мрън-мрън” се ослуша за оставката на главсека на МВР . 0| 3757 |06.02.2017 Фийон се оттегля от битката за Франция? . 1| 3670 |06.01.2017 И армията се включи в битката със снега . 0| 3734 |13.12.2016 Станишев в Сюлеймания: Битката срещу ИД е и за свободата на Европа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads