Реклама / Ads
27| 10642 |17.02.2017 НАРОДЕН ГЛАС

Скандал: НСО охранява първата дама заради „застрашеност”

.
Румен Радев и жена му
Съпругата на президента Румен Радев – Десислава Радева, е с държавна охрана заради ”конкретна застрашеност”. Това се разбира от съобщение на Националната служба за охрана (НСО), пуснато във връзка с публикации в медии, съобщава Дневник.
 
В съобщението се посочва, че по закон членовете на семейството на държавния глава имат право на охрана в случаи, в които се установи "наличие на конкретна застрашеност, произтичаща от заплахи за безопасността на съответното лице/а или рискове от извършване на посегателства срещу личността му/им, включително актове на тероризъм по смисъла на Наказателния кодекс".


От НСО посочват още, че решението за поставяне на охрана се взема с решение на комисия. Решенията на комисията представляват класифицирана информация и са маркирани с гриф за сигурност на информацията.

"По силата на посочените правни норми исканата информация представлява държавна тайна. По тази причина НСО не може да коментира публикации в медиите, нито да разгласява информация за предоставена охрана: субекти на застрашеност, степен на застрашеност, вид, обхват и времетраене на охраната, изменение или прекратяване на охраната", се казва в съобщението от службата.

 

Новината предизвика изключително възмощение във Фейсбук. Коментарите са свързани с това, че у нас по закон изобщо няма първа дама. Преди да стане жена на Радев, непосредствено при старта на президентската кампания, Десислава Генчена е била чиновничка в МО-финансист и пиар. Служителите са били наясно в този период за интимните им отношения.

Според наредбите решението кого да охранява НСО се взима от "тройка"  шефът на службата, главният секретар на МВР и шефът на ДАНС според сигналите за застрашеност и тяхната степен на достоверност. Запознати предполагат, че шефът на НСО Ангел Антонов се е презастраховал и решил да се натегне на президента, за да не се прости с поста.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3757 |16.02.2017 Километрични опашки на Дунав мост заради винетки . 1| 3736 |15.02.2017 Бургас замръкна без вода заради тежка авария . 1| 3986 |15.02.2017 Потребители: Искаме оставки в КЗП заради парното

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads