Реклама / Ads
4| 5167 |17.02.2017 НОВИНИ

Нова Република: Герджиков скри Пеевски, Овчаров и машинното гласуване

.
Нова република
”Кръстихме днешната пресконференция ”Какво скри премиерът Герджиков”, защото чухме някакви неща, които звучаха като да са излезли от устата на говорителя на прокуратурата, но не и три основни: Румен Овчаров, Делян Пеевски, машинно гласуване.
 

Стана дума за обществени поръчки, с които има проблеми. Беше скрито обаче, кои са хората, които са свързани с тези обществени поръчки. Чухме нещо за монополи и картели, но не и кои са представителите на държавата в монополни и картелни организации. Не чухме нищо и за основното задължение на служебното правителство - подготовката за парламентарните избори и спазването на закона", това заяви на пресконференция ден политическият говорител на Нова Република Трайчо Трайков. 

 

"На 18 октомври по наше искане ГЕРБ обещаваха да махнат Румен Овчаров като представител на държавата в Лукойл. Според справка с Търговския регистър от днес той не е махнат. Затова поискахме по Закона за достъп до обществена информация от премиера следното нещо - отчет за работата до момента на Румен Овчаров. Какво е свършил и как е защитил интереса на държавата? След този доклад, ако резултатът е негативен, каквото е нашето впечатление, той трябва да бъде махнат. Това искаме от сегашния премиер Герджиков", уточни Мартин Димитров. 

 

Той визира съобщение на Министерство на енергетиката от 18 октомври 2016 година, което гласи, че Румен Овчаров, Петър Димитров и Асен Гагаузов ще бъдат освободени от държавните постове, които заемат. Актуална справка в Търговския регистър обаче показва, че Димитров и Гагаузов вече не заемат постове в управителните съвети на дружествата, а Румен Овчаров все още представлява държавата в "Лукойл Нефтохим Бургас" чрез така наречената златна акция. 

 

"Изправени сме пред поредния случай, в който Бойко Борисов излъга българските граждани и то точно преди президентските избори, ясно с каква цел. Нашето проучване сочи, че освен публичното обещание абсолютно никакви действия не са предприети от държавата, за да бъде изваден Румен Овчаров  и се поставя въпросът защо. Отговорът е кратък и много прост - по конфиденциалните канали на българската държава Бойко Борисов е получил информация, че Кремъл не е съгласен с това действие и понеже той е верен на принципа "Винаги с Меркел и никога срещу Путин" си е затраял. Аз не вярвам Герджиков да е по-голям герой от него", коментира от своя страната Атанас Атанасов от дясното обединение. 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3965 |17.02.2017 Ненчев: Има противоречия между Герджиков и Янев за обвиненията ми . 7| 5221 |17.02.2017 Герджиков: В 9 поръчки в МО има индикации за измами . 7| 5142 |16.02.2017 ФРОГОКО: Освободените губернатори хванаха Герджиков в лъжа . 7| 4649 |15.02.2017 ”Нова република” предлага преференции за електрически автомобили и нова пенсия до 700 лв.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads