Реклама / Ads
16| 9256 |18.02.2017 ПОЛИТИКА

Службите превръщат ген. Радев в парцалена кукла

.
Николай Марков
Сценарият е контролиран- президентът да попадне в ситуация на сатисфакция. Има неща, които са порочни и не трябва да съществуват. Нито един властник, който се е докоснал до тази система, не е оцелял. Така подполковник от резерва и експерт по сигурността Николай Марков коментира назначаването на охрана на първата дама Десислава Радева.
 
Има определени лица, които не трябва да са около президента. Неговата съдба е ясна. Президентът Радев ще бъде превърнат в парцалена кукла чрез механизмите на държавната власт. Това е система,  който не работи от вчера, допълни бившият подполковник от НСО, охранявал президенти.

Дейността на НСО не се контролира, това става само през бюджета. Мъжът на първата дама трябва да знае, че по Конституция съществува единствено президент, в България няма такова понятие като първа дама, това заяви още бившият кадър от НСО Марков.

По закон ние нямаме първа дама. Формално охраната й е законна, защото е формирана на поднормативна уредба, а мъжът на първата дама трябва да се облегне на закона и да има съзнанието, че Конституцията има превес, допълни Марков.

Според него с тези си действия Радев ще влезе в капана на НСО и ще вземе страната на службата, независимо дали предприетата мярка за охраната на Радева е правилна.

Това не е като да караш самолет. Ако се приземяваш и не си пуснал колесника, ще ти кажат, че има проблем. Това не е като преди, когато един женски глас му подказва определени неща. В политиката не е така. Има интриги, а по този начин президентът се докарва до сатисфакция. Нито един, който се е докоснал до тази система, не е успял,  допълни бившият кадър на НСО.

Припомняме съобщението на НСО, че съпругата на президента Румен Радев – Десислава Радева, е с държавна охрана заради ”конкретна застрашеност”.

В съобщението се посочва, че по закон членовете на семейството на държавния глава имат право на охрана в случаи, в които се установи "наличие на конкретна застрашеност, произтичаща от заплахи за безопасността на съответното лице/а или рискове от извършване на посегателства срещу личността му/им, включително актове на тероризъм по смисъла на Наказателния кодекс".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 8372 |17.04.2024 Свалиха Станимир Михайлов, ГЕРБ овладя НЗОК и наложи добре познатия модел . 12| 6735 |16.04.2024 Стефан Тафров за ФрогНюз: Смяната на външния министър е демонстрация, че Главчев изпълнява заповедите на своя партиен началник . 1| 3038 |16.04.2024 Иван Брегов: Клановете в правосъдието могат да унищожат живота на всеки. Борисов и Габриел трябва да бъдат разпитани . 5| 2857 |14.04.2024 Няма непосредствена заплаха за националната сигурност на България, посочи служебният премиер Главчев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads