Реклама / Ads
15| 7298 |18.02.2017 АКТУАЛНО

Президентшата Радева отговори на клевети по неин адрес

.
Съпругата на президента Румен Радев отговори във Фейсбук на клеветите за личния й живот. Десислава Радева отвърна на атаките и помоли за повече уважение спрямо паметта на нейния баща.
 
Вижте написаното от Десислава Радева във фейсбук:
 
"Наясно съм, че каквото и да напиша, ще бъде използвано срещу мен. Каквото и да направя, също ще бъде използвано срещу мен. Затова избрах да не опровергавам нито една от лъжите, които прочетох или дочух срещу себе си в последните месеци. Започнали, между другото, още с номинирането на Румен Радев за кандидат-президент... Може би допуснах грешка.

Една от основните цели на клеветата е да превърне един човек в това, което не е. Затова ще направя няколко уточнения. Дължа го на тези, които ме познават, но най-вече на тези, които не ме познават.

Не съм първа дама, нито пък съм фърст лейди. Съпругата на президента съм. Не съм настоявала да имам охрана, нито пък възприемам присъствието на НСО в личното ми пространство като белег за превъзходство. Приемам и се съобразявам с решение, което гарантира сигурността на президента.

Не командвам президента, нито му казвам как да управлява държавата. Именуването ми като „генерал Деси“ е добър опит в старанието да се внушава, че генералът е под чехъл. Но генералът в нашето семейство е само един и в настоящия момент е президент.

Не разполагам със сътрудници, секретарка също нямам. Използвам кабинет в президентството, на какъвто са имали право и предишните съпруги на президенти. Там организирам срещи, свързани с инициативите, с които съм ангажирана като съпруга на президента.

Не съм разпореждала ремонти във вила „Калина“, нито съм нахлула с майстори веднага след изборите. Живеем в къщата от една седмица. Завари ни добре стопанисван и уютен дом.

С твърденията, че съм тъпа селска пръчка, няма да ви губя времето. Истинските дами, които ме определят като проста селянка, вероятно имат право на такъв език.

И накрая - днес е Задушница. Ден, в който почитаме мъртвите. И защото измежду всички лъжи, които се развяваха за мен в публичното пространство, имаше и такива за моя баща, искам да направя уточнение в името на неговата памет. Не, баща ми никога не е бил военен, още повече генерал. Баща ми беше моряк, радист. И никога не е „строявал” президента. Той е покойник от 11 години.

Почивай в мир, татко! И не спирай да ме пазиш!"
 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4990 |09.02.2017 Нинова отговори на ГЕРБ за СЕТА: Вредно е! . 0| 3723 |04.02.2017 Иран ще отговори на санкциите на САЩ с ”реципрочни мерки” . 4| 4302 |02.02.2017 Хр. Иванов отговори на кървавото писмо на Ненчев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads