Реклама / Ads
32| 14465 |19.02.2017 НОВИНИ

Тома Томов: Баща ми не е оцапан с кръв

.
Тома Томов
Баща ми не е бил шеф на Белене, а е бил директор на затвора за криминални престъпници. Не е свързан с концлагера. Бе там няколко години, след което се пенсионира. Гордея се с баща ми. Върху съвестта и по ръцете на баща ми, няма кръв. Но той бе комунист. Това заяви журналистът Тома Томов, с което отговори на някои твърдения за миналото на татко си.
 
Факт е, че през 70-те години съм сътрудничил на разузнаването в Първо главно управление на ДС. Пътувах често в чужбина и винаги след като се връщах ме, трябваше да разказвам с кои хора съм се срещал. Не се срамувам от това, аз 50 години съм пред българския народ с лицето си, призна той пред bTV.

Петър Дертлиев първи ме покани в политиката, но тогава аз имах много работа в журналистиката. За тези избори ме покани Корнелия Нинова – първия път отказах веднага, това беше още през лятото. Вторият път вече участвах в инициативния комитет за избирането на президента генерал Румен Радев, разказа Томов за зараждането на политическите си амбиции.

Той коментира, защо се кандидатира за депутат от БСП. Цялата българска политическа класа трябва да бъде  сменена. Българската политическа класа е олигархична. Не може да стане с журналистика, а с политическа борба, категоричен бе той.

Огромно  е неравенството. В страната има един-два милиона, които вървят гладни. Те нямат представителство в парламента Искам това да стане, допълни той.

В Блгария има два милиона души - инвестирани в света Това е една скайп-България. Аз съм от гражданската квота. Не сме партийци. Имам да свърша една работа, ще я свърша и си тръгвам, каза още той.

Ако БСП прави коалиция с ГЕРБ, аз ще си изляза. Но тази държава трябва да се прави и отляво и отдясно. Европа е птица с две крила, казва Жак Делор. Едно крило е соцалдемкрацита, другото - християндемокрацията.

Още когато се кандидатира за президент, казах на Румен Радев, че ще бъде убит до два месеца. Бях убеден, че той ще загуби, че Бойко ще го бие. Това, че той победи, че изведнъж има една огромна вълна на недоволство, която не се вижда в медиите, е най-голямото свидетелство за желанието за промяна, категоричен е Тома Томов.

Доналд Тръмп е един мастурбиращ нарцис. Този свят е много сбъркан. Светът се упрвлява от стотина олигарси в САЩ. В Русия са 90. В Китай не знам, колко са..., коментира международната политика Томов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3847 |14.02.2017 Баща и двамата му сина са сред жертвите на лавината в Алпите . 1| 4208 |07.02.2017 Има фатално забавяне на автомагистрала ”Струма”, твърди транспортният министър . 2| 3717 |03.02.2017 Цветозар Томов: Машини за вота ще има . 2| 3804 |01.02.2017 Томов: ЦИК ще се съобрази с решението на ВАС за машинното гласуване

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads