Реклама / Ads
9| 14404 |21.02.2017 АКТУАЛНО

Балет „Магаданс” срещу „Златните момичета” – 6:0

.
Аплодисменти!
Попитайте българските мъже какво биха избрали да гледат: новите „златни момичета” от художествената гимнастика или балет „Магаданс” (Шоуто на Слави). Резултатът ще е в полза на балета 100 процента. Аргументите за това са смразяващи и не бива да бъдат премълчавани повече.
 
1. Девойките от „Магаданс” са гъвкави и красиви колкото „златните момичета”, а някои дори повече. Защото повечето са били гимнастички. Няма да използваме красотомер...

 

2. „Магаданс” изпълняват модерен балет, нестандартни идеи на хореографите, фона е прекрасна музика. „Златните момичета” са в матрицата на правилата, стандартите, конкуренцията и мегаломанията на треньори и спортни ръководители.

 

3. Момичетата от „Магаданс” са свободни да работят на няколко места, да участват в клипове, концерти на известни изпълнители, филми, проекти и пр. „Златните момичета” могат да избират между Илиана Раева и Илиана Раева.

4. Когато танцуват „Магаданс” мъжете добиват смелост, потентността им няма нужда от виагра, а красотата от танца е очевидна.

Когато играят „златните момичета” зрителите следят единствено дали някоя девойка няма да изпусне уреда и какво е настроението на съдиите. Т.е. дали са „стимулирани” да дадат рамо на нашите или гледат към друг отбор.  

 

5. Момичетата от „Магаданс” могат да си позволят любими храни, пълноценни връзки, свобода на поведение. „Златните момичета” – не.

 

6. Сексът е непобедим! Така е решил Господ, а кои сме ние, че да оспорваме...

 

Има едно объркване през последните години. Някога, когата самата Илиана Раева (днес биг бос на художествената гимнастика у нас) се състезаваше, вниманието бе фокусирано към индивидуалните изпълнителки. Те обираха лаврите, прегръдките с партийните величия, както и привилегиите. Медийното ухажване бе за тях. Ансамбълът бе нещо като допълнение, втора категория - за момичетата, които не са се преборили за индивидулно участие. Така беше, не отричайте.

Днес Раева говори друго.

Новият ансамбъл тръгва нагоре...

 

Освен това се е превърнала в рекламен агент, мениджър, бизнесмен, амбулантен търговец, пропагандна машина. Готова е на всичко, за да прокара своето. Ясно, спортът се нуждае от пари, а пари държавата дава, колкото има. Те, естествено не стигат. „Специалният” спорт, какъвто стана ансамбловата художествена гимнастика, иска и „специално” финансиране. Раева го може, вижда се. Дори много...

Активността й дава резултати – факт. Нея ако питате, всички телевизии и всички българи трябва да гледат художествена гимнастика, да се радват, да аплодират, да плачат, да пеят и ръкопляскат, когато тя подаде знак или тон за песен. Така е го разбира, иска и ние да чувстваме същото.  

В Москва преди дни новите „златни момичета” се представили супер. Браво! Хайде наново сутрешни блокове, интервюта, оди, кресчендо, суперлативи... Моля ви, успокойте се. Има и други неща за гледане и коментиране. Държавата не е художествена гимнастика. Освен това всяко прекаляване в един момент води до обратен ефект. Патетиката имам предвид.

Не прекалявайте и с феновете и зрителите. Винаги ще се намерят такива, дето да ридаят и подскачат като корейски деца пред камерите и микрофоните. Но и това се изтърка. Дори тв водещите вече трудно успяват да са „искрени” във възторга си.

 

Всеки харесва успехите ни в спорта. Радваме се, наистина. Но да го даваме по-умерено. Някога бяхме най-силни в борбата, щангите и художествената гимнастика. Наричаха ги национални спортове. Поинтересувайте се обаче има ли развити държави, където също да са национални. Трудна задача. Тази статистика може да подскаже някои неща. Който се интересува, де.  

Добрата новина е, че някой ден и „златните момичета” могат да са част от „Магаданс”... Тогава ще станат "диамантените момичета"!

 

Борис Петков

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 10502 |14.02.2017 00099-грешка . 4| 9510 |03.02.2017 Съдът отмени наказателно производство срещу съдия Ченалова . 0| 8052 |10.01.2017 Делото за клевета на Цв. Василев срещу Бисер Лазов е насрочено за 16 януари

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads