Реклама / Ads
9| 10114 |21.02.2017 ПОЛИТИКА

Водач на червена листа се изкара главен секретар на МВР

.
Славчо Велков
Водачът на листата на БСП в Пазарджик о.р. полк. Славчо Велков пренаписа биографията си, като се изкара и главен секретар на МВР, какъвто никога не е бил.
 
На 11 февруари, на вечерния пленум на столетницата, лидерът на БСП Корнелия Нинова прочете биографиите на лицата от гражданската квота, сложени на избираеми места в листите на партията.

За о.р. полк. Велков, сложен за водач в Пазарджик, бе съобщено следното:

"Роден във Велинград, завършил е военното училище „Васил Левски“ във Велико Търново, Военната академия „Г.С. Раковски“ в София. Служил е в различни поделения на БА на командни длъжности. През 1983 г. постъпва в Министерство на вътрешните работи, където е работил на различни длъжности до главен секретар на министерството".

 

Тази информация бе тиражирана от всички медии. Бърза справка в архивите обаче показва, че Велков никога не е бил главен секретар на МВР, нито дори „секретар” (ранг на зам.-министър до приемането на Закона за МВР през 1997 г, известен като „закона Бонев”). Велков не е стигал повече от завеждащ сектор  в дирекция „Отбранително-мобилизационна подготовка” в МВР в периода декември 1994 - юли 1995 г, твърдят запознати.

 

Главните секретари на вътрешното министерство от 1990 г. досега са както следва: Тодор Бояджиев, Людмил Маринчевски, Богомил Бонев, Коста Богацевски, Георги Ламбов, Божидар Попов, Бойко Борисов, Илия Илиев, Валентин Петров, Павлин Димитров, Калин Георгиев, Светлозар Лазаров и Георги Костов. Според социалисти лидерката Корнелия Нинова е чела биографиите на кандидатите от гражданската квота такива каквито те самите са си ги написали.

 

Именно като началник сектор в „Отбранително-мобилизационна подготовка”- МВР Славчо Велков е проверяван от Комисията по досиетата през 2010 г. Той е обявен за секретен сътрудник на Трето управление на Държавна сигурност-ДС, а именно Военното контраразузнаване от 1974 г до 1987 г. Велков е работел с псевдонима „Пеев”. Велков се представя за експерт по национална сигурност и антитероризъм без да е служил някога в нито една антитерористична служба.

 

Екип на Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5255 |20.02.2017 Георги Свиленски регистрира листата на социалистите в 24-и МИР . 0| 4269 |12.02.2017 Татяна Дончева повежда листата на АБВ-Движение 21 във Варна . 3| 5545 |28.05.2016 БСП избра младите си водачи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads