Реклама / Ads
4| 50502 |22.02.2017 ЪNDERGROUND

СКАНДАЛ! Пеевски ли купи имението на шефа на Правителствена болница?

.
Партийният функционер на ДПС Делян Пеевски ли е купил хипер луксозното имение на шефа на правителствена болница д-р Любомир Спасов в баровския столичен квартал „Бояна”? Този скандален въпрос задават в писмо членове на Българския лекарски съюз, с което Фрог разполага.
 

Паралелно с това около името на Спасов назрява и друг скандал, свързан с живота на малкия Байрям Али, който гасне от бъбречна недостатъчност. Оказва се, че Спасов е национален консултант по трансплантации и животът на десетки хора, включително и на малкия Байрям, е в неговите ръце. Според лекари именно шефът на правителствена болница спира детето да замине за Германия. Целта е то да бъде оперирано в Правителствена болница, за да може Спасов да обере лаврите. В същото време в прехвалената Правителствена болница са починали много деца след трансплантация и рискът за Байрям да не оцелее е огромен. Но за това малко по-късно.

 

Директорът на Университетска болница "Лозенец" проф. д-р Любомир Спасов


Лекарите от БЛС се чудят как Любомир Спасов се е сдобил с къщата, която се отличава с лукса си и струва няколко милиона лева. При заплата, дори над 20 хил. лв. месечно, е невъзможно да се купи подобно имение, категорични са медиците. Те настояват да се осветли въпросната сделка. И питат:

1. Вярно ли е, че зад покупката на къщата стои Делян Пеевски и рекламният бос Красимир Гергов.
2. От кого е закупена имотът и каква е цената му?
3. Подарена ли е на Любомир Спасов?   

 

 

Според слухове въпросната къща била на Гергов. Той пък имал дългове към фирми, свързани с КТБ. Впоследствие имението било взето от Пеевски. Той пък на свой ред го дарил на Спасов.

 

Дали това е така, само Спасов може да каже. Членове на БАС са категорични, че истината трябва да излезе наяве. Нещо повече - за тях е важно да разберат дали Делян Пеевски има нещо общо с милионите, прeведени на правителствена по време на кабинета "Орешарки" от здравното министерство. Твърди се, че това е станало в момент, когато други болници са изнемогвали за консумативи в операционните, а в „Лозенец” част от средствата са отишли за бонуси на хора от персонала, както и за самия проф. Спасов.

 

През годините се носеше упорит слух за връзка на Любомир Спасов с ДПС. Твърдеше се, че той има близки отношения с бившата депутатка и любимка на Ахмед Доган - Емел Етем. Не е тайна и приятелството му с Пеевски и Доган.

 

Казусът с 9-годишният Байрям Али разпали отново искрата на напрежението в лекарските среди. Болното момченце обаче още е в България, а не в Германия и всички се питат защо?! Между живота и смъртта го държат институции, които не могат да решат спор помежду си. Спорът вече е скандал, но за живота на детето май никой не се сеща.

 

Зад всичко това страховито наднича егото на специалистите. Лекарите, обаче не издържаха и открехнаха завесата на истината: Иван Димитров от Асоциация на бъбречно трансплантираните в България казва пред бТВ: Теодора Джаева, анестезиолог от болница „Лозенец”, където шеф е д-р Любомир Спасов, заедно с него спират възможността децата да бъдат лекувани в чужбина. Защото той е национален консултант. От 2010 г. насам са направени само 6 трансплантации у нас, в „Пирогов”, под надзора на френски специалисти. Тук трансплантации не се правят! Не знам кой е подвел проф. Панчев, който е най-големият специалист. Нещата идват оттам, че Спасов е национален консултант. И именно той има последната дума. Някои хора смятат, че трябва да се пише в CV-то на Спасов, че е направил такава операция. Животът на детето е застрашен. Това е тотално безобразие.

 

Същото мнение се допълва и от д-р Мария Петрова, адвокат по медицинско право. Пред БТВ тя заяви: Такава операция не може да бъде направена в България. Без мотиви някой спира правото на детето да бъде лекувано зад граница. Такова решение вече има от страна на Фонда за лечение на деца в чужбина. Как така някой след това решава дали това ще се реализира или не. Кой решава дали детето да живее или не?! Ако нещо се случи с това дете, докато текат тези протакания, кой ще носи отговорност?! Кой ще обясни на родителите, че му е отнето правото да живее?!

 

Резултатите от трансплантациите на деца и възрастни в Правителствена болница са повече от плачевни. За тях четете утре във Фрог нюз.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 12118 |20.02.2017 Цветан Василев: Ликвидаторът на КТБ Пеевски и партньорът му Борисов са притеснени . 3| 5634 |18.02.2017 Хората в Рибново вбесени от номинацията на Пеевски в Благоевград . 4| 5129 |17.02.2017 Нова Република: Герджиков скри Пеевски, Овчаров и машинното гласуване

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads