Реклама / Ads
2| 17310 |22.02.2017 НОВИНИ

По времето на Г. Костов: Или напускаш, или ще те смачкаме!

.
Георги Костов
Или напускаш, или ще те смачкаме. Тази реплика чували ченгетата, нарочени за изгонване по времето на главния секретар на МВР Георги Костов. Служебният министър Пламен Узунов поиска смяната му днес с аргумента, че срещу петима души, директори на полицейски структури в страната, е бил упражнен политически натиск.
 

Фрог разполага с доказателства, че подобна недопустима саморазправа е имало и с други професионалисти, изгонени впоследствие на улицата. Някои от тях са спечелели дела в съда и сега трябва да се върнат в системата. Заради тези своеволия на Костов и екипа му, държавата сега ще трябва финансово да обезщети пострадалите, което означава, че всичко се пише на гърба на народа. Не е тайна, че при управлението на екипа на Румяна Бъчварова и Георги Костов, политико-мафиотският модел КОЙ си разиграваше коня както си иска. На всички възлови места в МВР са сложени хора, близки на Костов. По-голямата част от тях са били негови колеги в сектор „Убийства” в СДВР и то от времето, когато в столицата станаха най-много показни разстрели на хора от ъндърграунда.

В периода 2015-та-2016-та година са събрани достатъчно данни, че Георги Костов упражнил натиск върху бивши и настоящи служители на МВР, с което те са били отстранявани от работа, не по установения ред. Той е станал причина да бъде нарушен политическият неутралитет, като с това е накърнил интересите на Министерството на вътрешните работи и на обществото, с което е уронил престижа на Министерството на вътрешните работи, заяви Узунов.

Твърдял е, че единствената причина, заради която ги отстранява, е политически натиск спрямо него. Натискът е бил политически, без да се цитира определена политическа сила. Няколко са случаите, в които сме събрали такива данни, конкретно за 5 служители. Сигурно има и такива, за които все още не сме събрали, обясни още Узунов.

 

Миналата седмица шефът на МВР Пламен Узунов и Георги Костов разиграха цирк, като заявиха пред медиите, че се разбират и не им пречи да работят заедно. Главсекът пък каза, че няма да подава оставка, та било то и под натиск. За заместник на Костов пък се завъртя името на директора на СДВР Младен Маринов.

Сега, обаче се започна друга песен. Оказва се, че до назначаването на нов главен секретар длъжността ще изпълнява почти никому непознатият заместник-главен секретар на МВР Георги Арабаджиев. Служебният министър няма да прави номинация и предпочита това да направи редовно избрано правителство. Узунов не отговори на журналистически въпрос защо преди седмица е твърдял, че Костов няма да бъде сменян.

На въпрос дали ще подменя директори на областни управления министърът обясни, че ще оценява дейността на всеки началник по три критерия: Постигнатите резултати, лоялност към системата на МВР и третият е професионален опит.

 Самият Костов пък се закани да си търси правата в съда. Каза, че от медиите разбрал, че го отстраняват.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3956 |20.02.2017 Оръжейните доставки в света минаха нивата от времето на Студената война . 32| 8260 |29.01.2017 Костов: Европа е безпомощна . 0| 3840 |01.01.2017 Времето се затопля . 2| 3977 |20.12.2016 Георги Костов: Няма терористична заплаха за България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads