Реклама / Ads
4| 9437 |22.02.2017 АКТУАЛНО

Адв. Ботев за Фрог: Делото срещу Цв. Василев отиде в Спецсъда, защото СГС не се подчинява

.
Адв. Христо Ботев
Делото срещу банкера Цветан Василев бе прехвърлено в Спецсъда, защото на някои не им е удобен Софийски градски съд. Вече разполагаме с материалите по делото, които са 1500 тома. Необходимо е поне 1 месец време, за да могат да бъдат внимателно прочетени. Това заяви пред Фрог нюз адвокатът на банкера Цветан Василев Христо Ботев по повод твърдението на прокуратурата, че разследването срещу КТБ е приключило.
 

Повечето съдии в СГС си имат позиция и няма да слушат какво им се нарежда отгоре. Не знаеха ли, че лицата са три преди 2 години и че ако искат да покрият характеристиките на организираната престъпна група, можеха още тогава да го направят?! Знаеха, разбира се, но тогава им беше удобно разследването да се води в Градска прокуратура. Знаем кой беше началник в Следствения отдел, знаем някои от следователите къде отидоха да направят кантора.

 

След разследваните лица по делото е и главната счетоводителка на КТБ Мария Димова и нейната заместничка Борислава Тренева. Те са обвинени, че са взели пари. „Как взеха тези пари, как ги прикриха, в панелките ли си ги занесоха, тъй като и двете живеят в такива жилища?. В същото време прокуратурата казва, че Цветан Василев наредил. Какво е наредил – да крадат от него?!

 

Борислава Тренева, която ми е клиентка, ме увери, че никой не й е нареждал да прави нещо. При нея идват документи, които да осчетоводява. Тя е осчетоводила каквото й е дадено, посочва адвокат Ботев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5734 |22.02.2017 Само във Фрог: Простреляният таксиджия Бобъра почина в болницата . 2| 3767 |22.02.2017 Започна делото срещу Ненчев за МиГ-29 . 1| 4020 |22.02.2017 Започва делото срещу Ненчев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads