Реклама / Ads
2| 5201 |22.02.2017 НАРОДЕН ГЛАС

Фрогоко: Москов предизборно обещава да върне комунизма

.
Петър Москов
Предизборен популизъм е заявката на Петър Москов, че РБ ще маха лимитите в болниците. Той самият ги въведе. Бившият здравен министър дава заявка, че ще прави болниците второстепенни разпоредители като махне статута им на търговски дружества. Това предполага, че лекарите ще бъдат на заплата и ще се превърнат в чиновници. Това заяви пред Фрог нюз д-р Николай Болтаджиев, председател на Сдружението на частните болници.
 

Кой иска да го лекува чиновник?! След като няма търговски дружества, фирмите, които търгуват с лекарства и произвеждат лекарства, ще внасят ли и ще произвеждат без печалба?! Същото се отнася и за медицинските изделия и консумативите. Излиза, че лекарствата трябва да са без печалба.

 

Защо не стане тогава без печалба в промишлената и селскостопанската промишленост?! Защо да не си поръчам кебапче в един ресторант на цената на месото?! Тогава всичко ще е справедливо.

 

Д-р Болтаджиев коментира и идеята на РБ „да се надгражда здравноосигурителния модел с развитие на втори доброволен застрахователен стълб”: След като болниците станат второстепенни разпоредители за какво ще има втори стълб, при положение че не са търговски дружества. Осигуряването ще бъде данъчно, защото те ще бъдат бюджетни разпоредители. Така ще се върне комунизма. Москов ни обещава същото светло бъдеще, каквото 45 години го имахме.  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5297 |22.02.2017 Фрогоко: Замислят паметник на Г.С. Раковски в центъра на София . 4| 4395 |21.02.2017 Обвиненият Москов се оправдава и хапе за НЗОК, ваксините и уволненията . 7| 5148 |16.02.2017 ФРОГОКО: Освободените губернатори хванаха Герджиков в лъжа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads