Реклама / Ads
10| 8683 |22.02.2017 ПОЛИТИКА

Ген. Атанасов: Борисов въртеше кадрова търговия в МВР

.
Атанас Атанасов
Два пъти сме искали оставката на Георги Костов. Този пост му бе висок за неговите способности. Костов да си ходи, но кой ще дойде? Радо Схемата, Ицо Дракона, двамата са в Южна България. Първият отговаря за границата. Не случайно прякорът му е Схемата, защото от това се печелят много пари. МВР плаче за голяма метла. Това заяви ген. Атанас Атанасов от ”Нова република”.
 
Борисов осъществяваше специфична кадрова търговия в МВР. Бъчварова бе там параван. Тя се съгласи на това. Той не пипаше хора  удобни на задкулисието. И означава ли, че тези досега са купували изборите на ГЕРБ?, каза още той пред bTV.

Нито един конкурс не проведоха. Назначиха си партийни партизани на възлови позиции Това е смешен плач, добави бившият депутат.

Самото управление на Георги Костов бе дестабилизация на цялата система. Да припомня ли полицейските протести. Единият беше заради случая в Слънчев бряг, който той нарече "битов инцидент". Вторият случай бе с Лютви Местан, когато му сложили охрана, пък после я махнаха за нула време, обясни още той.

В листите на БСП под формата на нови лица се вкарват хора, които са обявени агенти на Държавна сигурност (ДС). Те се гордеят с това, че са работи за ДС. Трябва да се разгледа в делата им какво са писали, посочи Атанасов. Коментарът му беше по повод обвиненията на кандидат-депутатът от БСП Славчо Велков, че Атанасов е търсил доноси срещу него. ПАтанасов отрече твърденията на Славчо Велков. Според него кандидатът на БСП си е "измислил някаква история, с която да изграе ролята на жертва".

"Като водач на листа на Нова Република мога да кажа, че в листите на БСП под названието "нови лица" се вкарат хора агенти на ДС и те се гордеят с това, но за нашите избиратели това е достатъчно. За мен е разтърсващо, че човек като Героги Марков е на второ място в листите на ГЕРБ. Това е човекът, който като Конституционен съдия отказа за отвори досиетата, защитавайки себе си. Този човек е кандидат за депутат сега. Каква тогава е разликата между БСП и ГЕРБ след като имат сходни критерии за листи? Това е позор и избиратилите трябва да го знаят", обясни още десният политик.

Атанас Атанасов обясни, че са напуснали Реформаторския блок по принципни причини.

"Направихме Нова Република, за да не влизаме в безпринципни коалиции, контролирани на практика от Бойко Борисов, които беше фактическиятлидер на РБ. Нека хората преценят кой е в ляво и кой е в дясно", каза Атанасов.

Генералът коментира и престрелката между БСП и ГЕРБ за корабите на НАТО в Черно море. Че не изпълняваме съюзническите ангажименти е ясно. Но Борисов, който винаги е твърдял за добрите си отношения със Запада, сега  се хвали, че е задържал отбранителните способности в Черно море.  Срам!  Той не смее да спомене дори Русия, посочи той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4585 |22.02.2017 Борисов: БСП се готви да купи изборите . 10| 4111 |21.02.2017 Борисов: Дали съм врабче, дали съм гълъб, няма да влизам в тона на Нинова . 7| 4168 |21.02.2017 Корнелия Нинова: Бойко Борисов и правителството му са разрешили засилено военно присъствие в Черно море

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads