Реклама / Ads
7| 5948 |23.02.2017 НАРОДЕН ГЛАС

Прооф. Слатински: Обществото ни е стадо - прескача от кошара в кошара

.
Преди няколко седмици цитирах тук моя приятел-социолог (който следи реални социологически резултати и прави наблюдения на реални процеси във властта и обществото), че главната задача на служебното превителство, така, както е назначено от президента и по начина, по който то трябва да функционира, е да обезпечи изборната победа на БСП, което означава БСП да победи макар и с 1% ГЕРБ.
 
И така ББ да бъде бит не само индиректно, чрез Цецка Ц., но и директно, така че митът за неговата непобедимост да рухне и залезът му да се ускори колкото се може повече. А по този начин и ГЕРБ ще се разпадне като къща от карти, като духнато глухарче, като лавина, като НДСВ.

Днес този мой приятел ми позвъни по друг проблем - ние с него имаме и общ такъв, но да не измествам центъра с болките си, че пред очите ни с безумие се руши нещо добро и сме безсилни да спрем рушенето. И аз не пропуснах да го попитам какво става с неговата прогноза. А той ми отговори нещо от рода на:

- Прогноза бе тогава, преди, когато всичко се намираше още в началото. Сега вече могат да се направят и първите по-точни констатации. А те говорят, че прогнозата се сбъдва. Има вече реална вероятност, благодарение и на превземането на административните и дори на медийните лостове чрез действията на служебното правителство, че и ГЕРБ, и БСП да бъдат изненадани от резултатите - едните от мащабите на загубата си, другите от процентите на победата си! Нашето общество е като стадо, то лови с инстинктите си сигналите на промяната в съотношението на силите и прескача бързо-бързо от единия лагер в другия, от едната кошара в другата – без свян, без никакви угризения. ББ излъчва все повече сигнали на слабост, на безсилие, на обреченост, на поражение.

Символично е дори унижението, което търпи любимият му "Левски". Слабостта на ББ е като махането на капака на скороварката, по-метафорично – като отварянето на Кутията на Пандора - на воля изскачат всички добре затискани от капака сделки, принуди, гадости и безумия...

Само преди месец-два спонсорите бяха водени под строй в „Левски“, а сега, когато котаракът дава фира, всички мишоци и плъхове се разбягват. Такова нещо доскоро бе невъзможно. И затова е толкова показателно за случващото се у нас.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5587 |18.03.2024 Ути Бъчваров: Опелото на патриарх Неофит бе всичко, което той не беше - лицемерие, ужас и грехопадение . 6| 7139 |17.03.2024 Разбойниците и Бог: Защо любима песен на патриарх Неофит, Шаляпин и Борис Христов плаши управниците? . 6| 6959 |16.03.2024 Проф. Дайнов: ПП-ДБ разбраха, че могат да насочват ГЕРБ и ДПС в правилна посока . 3| 2955 |16.03.2024 "Турски поток" - гордост за Борисов и срам за България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads