Реклама / Ads
0| 4017 |23.02.2017 НОВИНИ

Започва делото срещу Ценко Чоков за отвличане и рекет

.
Ценко Чоков
В Специализирания наказателен съд трябва да започне днес делото по обвининието срещу кмета на врачанското село Галиче Ценко Чоков и участниците в ръководената от него престъпна група.
 
Той беше арестуван през юни м.г., Обвинителният акт бе внесен през януари, Срещу Ценко Чоков са повдигнати пет обвинения - като ръководител на организирана престъпна група, за лихварство, отвличане, побой с нанасяне на телесни повреди, палежи. Синът на Чоков - Мартин Чоков, също е причислен към тази група и е обвинен за същите действия, но и за принуда, както и за заплаха със смърт. Обвинения за участие в групата са повдигнати на Иван Тодораков, Димитър Каменов, Иван П. Тодораков, Касъм Касъмов и Васил Филиповски.

В хода на досъдебното производство са събрани 38 тома материали и заключение от множество експертизи, съобщи прокуратурата.

Малко преди прокуратурата да внесе обвинителния акт, съдът освободи Ценко Чоков от ареста срещу гаранция от 10 хил .лв., а на сина му Матрин Чоков наложи по-лека мярка за неотклонение - "домашен арест". Това доведе до протести в село Галиче и

Главният прокурор Сотир Цацаров пък поиска проверка - как делото за промяна на мерките на двамата е било разпределено, от председателя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов, въпреки че проверка може да направи и главният прокурор. Официално съобщение за искането му обаче нямаше, информацията бе разпространена само от някои медии. Лозан Панов коментира, че би повярвал в мотивацията на главния прокурор, ако не научаваше за питанията му през медиите.

Промяната на мерките на двамата стана аргумент за спекулации от мнозинството на ВСС, след като бе основна при изслушването на един от двамата кандидати за председателското място на Апелативния специализиран наказателен съд - Даниела Росенова, която бе в съдебния състав, който промени мерките за неотклонение в парична гаранция и домашен арест.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3767 |22.02.2017 Започна делото срещу Ненчев за МиГ-29 . 0| 4769 |22.02.2017 Синът на Ценко Чоков се изправя пред Темида за побой . 1| 4020 |22.02.2017 Започва делото срещу Ненчев . 2| 3820 |21.02.2017 Подсъдимите по делото за радикален ислям в Пловдив не се явиха в залата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads