Реклама / Ads
4| 3947 |23.02.2017 НОВИНИ

Вацев: Виждам зад новите лица стари мисли

.
Валентин Вацев
В БСП виждам дълга тенденция, която си пробива път. Важни имена на важни родове са представени там. Пръждосват се политически ветерани, връщат се стари родове с династичните си привилегии. БСП е партия на старите елити. Аз съм привърженик съм на меритократичаните елити - на онези, които са заслужили привилегиите си.
 
Това, че дядото е бил известен революционер, не значи, че внукът става за нещо. Всяко поколение трябва да се докаже отделно, допълни анализаторът.

Живеем във времена на хора с двойна биография. Днешната представа за живота е компютърна игра, в която можеш да направиш рестарт. Очаквам серия от рестарти, каза още Вацев.

Той смята, че е възможно да се правят избори пак. Днешният политически елит вече няма ресурси за легитимация.

Виждаме ярки лица, където радват окото, но българският елит е амортизиран от 20 години безотговорно съществуване. Ще се радваме на ярки лица - демократи и партриоти. ДОСТ ще се развива само, за да дразни Доган, а Христо Иванов - майка си, отбеляза Вацев.

Има налудна идея, че ако имаш торба пари, можеш да си купиш власт. Идеята за превръщане на парите във власт и властта в пари е катастрофа, смята анализаторът.

Европеидните елити са тотално делегитимирани.  Европеидният елит на България е дълбоко антинационален, той търгува с национален суверенитет и получава дивиденти от Брюксел, каза още Вацев.

Новият контраелит на България - това са хора, които са освободени от догмите на фалшивото ляво и дясно. Има такиво хора. Големият проблем на превръщането им в елит е ниската степен на образованост. Но бил ли е образован Стамболов? Властта не се купува и продава, тя се заслужава, каза още Вацев.

Когато един американски държавен служител отива в България с цел да се бори с хибридния путинизъм, това е дебилизъм. От шестте класи американски дитпломати първата отива в Париж, Лондон, Токио и Москва. Ние можем да се надяваме на пета класа, смята Вацев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4108 |18.02.2017 Успешен дебют на новите ”златни момичета” . 0| 3826 |02.02.2017 Путин вини Киев за новите боеве в Източна Украйна . 0| 4128 |01.02.2017 От днес караме с новите винетки . 0| 4518 |31.01.2017 Столицата осъмна с противогази и надписи „Виждам смог, а не Витоша”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads