Реклама / Ads
3| 4215 |23.02.2017 НОВИНИ

Нинова: Подписахме споразумение с КООСО за 15 000 члена за изборите

.
„БСП увеличава подкрепата за коалицията, която регистрирахме за изборите. Днес подписахме споразумение с Конфедерацията на обществени организации от сигурността и отбраната (КООСО). В нея членуват 13 неправителствени сдружения, които имат структури в цялата страна и около 15 000 члена”. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на пресконференция в централата на партията.
 

КООСО включва неправителствените сдружения: Алианс Български командоси, Асоциация на завършилите академията на ГЩ на Руската федерация, Асоциация на завършилите Колежа по отбрана на НАТО в Рим, Асоциация на Сухопътните войски, Асоциация на комуникационните и информационните специалисти, Българска авиационна асоциация, Българско бюро за разузнаване, Клуб 199, Независим национален съюз на офицерите в България, Сговор за демократична алтернатива, Съюз на парашутистите в България, Център за изследване на асиметричните рискове и заплаха за сигурността на Югоизточна Европа и Черноморския регион, Асоциация на учените в областта на сигурността и отбраната. „Изключително сме им признателни, че с професионализма и с експертизата си се включиха в изготвянето на платформата на БСП за изборите. След това разчитаме на тях в подготовката на управленските политики“, допълни Нинова. По повод подписаното споразумение тя обясни, че в него се декларира отстояване на общи възгледи и позиции по темите – суверенитет, сигурност и независимост на страната. „Конфедерацията ще работи за предизборното мобилизиране на своите членове и симпатизанти в тази кампания, както и ще използва целия си авторитет и влияние в обществото за постигане на изборна победа”, подчерта Корнелия Нинова и изказа своята благодарност пред представителите на КООСО.

 

"Убеден съм, че когато БСП спечели изборите и управлява МВР, ще спре и разгромът на армията“. Това заяви полк.о.р. Иван Иванов, почетен председател на Конфедерацията. Той посочи, че в този раздробен сектор, който наброява над 65 организации, Асоциацията на завършилите Колежа по отбрана на НАТО е единствената структура, която обединява. „От 2009, 2013 и сега- за трети път подписваме предизборно споразумение с БСП. Причината е, че единствено БСП, когато управлява сектор „Отбрана“, има стабилност, гради се и се създава национална сигурност“, допълни той. Полк.о.р. Иванов припомни, че по времето на кабинета „Борисов-1“ МВР е била разбита структура. „Само тогава над 1370 офицери, майори, подполковници, напуснаха армията заради тази нестабилност. По времето на кабинета „Орешарски“ само 36 офицери са напуснали“, уточни той. Според него сега отново има кадрово безумие – над 7000 човека е некомплекта на армията. „Това води до невъзможност армията да изпълнява своите задължения“, коментира той.

Полк.о.р. Иванов припомни и че по време на ръководството на БСП над 1700 човека са били спасени от уволнение с ревизията на Плана за развитие на българската армия 2020 година. „Над 56 млн.лв от бюджета на Министерството на отбраната бяха дадени за социални придобивки на военнослужещите“, каза още той.

 

„НАТО иска повече националност, защото има разлика да си член на НАТО и да си достоен член на НАТО. Ние това искаме. Всяка държава трябва да гради собствени силни сили за национална сигурност“, допълни по темата полк.о.р. Стоян Михнев, председател на Управителния съвет на организацията. Той подчерта, че е първият българин, завършил висшия курс за ръководни кадри на НАТО.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4195 |21.02.2017 Корнелия Нинова: Бойко Борисов и правителството му са разрешили засилено военно присъствие в Черно море . 5| 4515 |20.02.2017 Нинова: С нетърпение чакам лидерското състезание . 11| 4659 |19.02.2017 Нинова: БСП е алтернативата на старото, което ГЕРБ олицетворяват . 5| 4658 |17.02.2017 Нинова: Повтаряме модела с ген. Радев за изборите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads