Реклама / Ads
0| 8213 |23.02.2017 АРТ ДЖУНГЛА

Р. Инджова разказа живота си в изящната книга „Philadelphia Regalis”–корени и цвят

.
Първа литературна творба на бившият премиер на страната Ренета Инджова. Изящната „Philadelphia Regalis”-корени и цвят ще разцъфти в петък, на 24 февруари. Книгата на издателска къща „Кибеа“ ще бъде официално представена в 18,30 часа в Националния археологически институт с музей при БАН (срещу Президентството).
 

Книгата е художествен исторически роман, лирично представящ над стогодишна родова идилия, който предлага на света модел за един високо-нравствен живот, посветен на висш Идеал.

 

Заглавието се състои наполовина от латинското название на билката ралица и наполовина от името на щата Филаделфия, на чиято почва Цветето - герой и посвещение на този текст, постига пълния си разцвет.

 

Ралица (1978 – 2014) е дъщерята на Ренета Инджова, а историята за нейното разцъфтяване и корени пръска светлина и топлина по целия спектър на обичта. За благословията да умее да обича родът, тръгнал от арменски бежанци, има природен талант, грижливо култивиран от поколение в поколение като „идилия“ под знака на „жертвата и посвещението“.

 

Книгата излиза от рамките на първоначалния замисъл и по думите на авторката „ ...се роди хрониката на моя род. В движението от корените към цветовете му и обратно, сред съдби, събития и животи в повторение търсех да открия генетичния код на една стогодишна семейна идилия. Нейния идеал посвещавам на моя (на)род.“

 

Philadelphia Regalis е светла, трепетна, лична, лирична и идилична книга, плод не толкова на едно „напрегнато от знаци и символи съзнание“, колкото на гордостта от всичко, което успява да постигне за 36-те си години на земята една „божествено зададена добродетелност с име на цветето Ралица“.

 

Всички, които имат интерес, могат да присъстват на представянето на книгата.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5683 |08.10.2015 Клаудия Кардинале: Имах 152 живота . 24| 8162 |27.08.2015 Кристо: Има само едно „ако“ в живота ми – бягството ми на Запад . 0| 5478 |03.08.2015 Лекари се борят за живота на режисьора Елдар Рязанов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads