Реклама / Ads
5| 5131 |23.02.2017 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Станислав Владимиров: Държавата трябва да е инвеститор в икономиката

.
Станислав Владимиров
Нуждаем се от повече държава в икономиката, но не само като регулатор, но и като инвеститор. Това заяви водачът на листата на БСП в Перник Станислав Владимиров пред радио К2. Според него посланията на БСП не са популистки.
 

„Ниските доходи в България са убийствени и това е въпрос, който всички политически сили трябва да седнат на една маса и да започнат да го решават. Радващо е, че дори ГЕРБ вече са узрели да водят дебат по доходите. Тук биха могли да се намерят допирни точки, по които всички партии да се обединят. Доходите и демографията са най-важните приоритети пред България, защото ние просто изчезваме като нация”, обясни Владимиров.

 

Според Владимиров ГЕРБ тихомълком са разрешили изразходването на публичен ресурс за частни училища. По тази тема трябва да се дебатира, защото подобни действия биха влошили качеството на държавното образование. В същото време развитите държави в Северна Европа разчитат основно на държавно образование и не делят децата на такива с възможности и такива без. Така че трябва да се води дебат за разходването на публичния ресурс.

 

Владимиров посочи, че икономическата програма на БСП е дългосрочна. Той продължи, че е много важна идеята за повече държава в икономиката, защото дълго време политиците, включително и тези от БСП, са се притеснявали да говорят, че държавата може да бъде и добър стопанин и инвеститор. Вече е дошло време държавата да заеме своето място в икономиката. „Един от шансовете пред България е повече държава в икономиката, не само като регулатор, но и като инвеститор!”, категоричен бе кандидатът за народен представител. Жалкото е, че при дългото управление на десни партии вместо да се намали регулаторното бреме и други спънки пред бизнеса, те са били увеличавани. Кандидатът за народен представител обясни, че има сфери, в които е по-добре държавата да бъде собственик и една от тях е енергетиката.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4722 |22.02.2017 Васко Кръпката: Трябва да се събудим и не чакаме държавата . 7| 4277 |18.02.2017 Борисов: След КТБ трябваше да падне и друга банка . 1| 3897 |17.02.2017 Юнкер: ЕС не трябва да отстъпва пред САЩ за разходите за отбрана

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads