Реклама / Ads
12| 12235 |24.02.2017 НОВИНИ

ГЕРБ влезе по Пеевски в кампанията; Горанов мълчи за корупцията

.
Горанов и неговия патрон Борисов
Телевизията е Нова тв. Дебатиращи от БСП е Драгомир Стойнев, а срещу него – Владислав Горанов, доскорошен финансов министър от кабинета „Борисов 2”. Дискусията вървеше вяло и другарски реплики, докато не се стигна до скандала с КТБ.
 
Изведнъж пролича, че Горанов представлява повече интересите и тезите на кръга #Кой и Делян Пеевски, отколкото на обществото. „ГЕРБ не искат да се разсекрети стенограмата от съвещанието при президента Пленелиев за съдбата на КТБ. Не искат, защото ще се разбере, че ГЕРБ са искали сриване на цялата банкова система и предизвикване на хаос”, отсече Стойнев. Горанов се опита да обясни – доста вяло - че удара срещу банката се бил случил по време на управлението на БСП с ДПС.

Всички статистики на Евростат и Амнести интернешънъл сочат, че България е най-корумпираната страна в ЕС, контрира Стойнев. Той даде примар с товау че за десет години, от които ГЕРБ управлява седем, 10% от фирмите в България печелят 78% от обществените поръчки, което прави около 70 млрд лева.

 

Горанов не можа да реагира и смънка, че някои от докладите на ЕК по линия на мониторинга били положителни за усилията, които се полагали. Той обаче не обели и дума за съвместните медийни акции на Министерство на финансите и „Булгартабак” на Пеевски. Не спомена нищо и за лотариите, които нарешават често закона, а трябва да бъдат контролирани и санкционирани именно от финансовото ведомство.

 

Горанов дори заяви, че не може да се очаква промяна в политиката на ГЕРБ. По този начин той призна, че корупцията ще продължи, както и господството на мафиотския модел #Кой.

 

Спорид запознати Владислав Горанов е един от близките приятели и бизнес партньори на Делян Пеевски. Говори се също че той е сред най-редовните посетители на х-л „Берлин” в столичния кв. Бояна, където се смята, че е щаб-квартирата на олигарха „крал на обществените поръчки” Пеевски. Известно е също, че Горанов като министър живя в апартамент от баровския комплекс на друг олигах – Кирил Домусчиев. Очевидно обаче, че именно такова ще е лицето на кампанията на ГЕРБ – в името на олигархията и политико-мафиотски кръгове.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3836 |23.02.2017 Манол Генов: Социалната платформа на ГЕРБ носи кух оптимизъм . 1| 3823 |23.02.2017 Паргов: Не може да се подготвят честни избори с кадри на ГЕРБ . 4| 4786 |22.02.2017 ГЕРБ е с номер 11 , БСП с 10 . 6| 5625 |21.02.2017 Хора на ГЕРБ в Банско мигрираха в листите на Марешки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads