Реклама / Ads
4| 12756 |24.02.2017 НОВИНИ

Само във Фрог: Икономическа полиция съгласува работата си с хотел ”Берлин”

.
Икономическа полиция съгласува работата си с хотел ”Берлин”. това разкриха източници от МВР. На 30.01.2017 год Фрог нюз информира своите читатели за повсеместното завръщане на кадрите на модела „КОЙ“ на възлови места в системата на МВР. Информацията реално беше потвърдена от хода на последните събития свързани с уволнението на главния секретар на МВР Герги Костов.
 
От самото вътрешно министерство като мотив за освобождаването се посочи информация  за оказван недопустим натиск  върху служители за скоростно освобождаване на възлови постове в МВР.

Най-вероятно конкретна причина  налагаща тези промени в  последните дни  и часове на  правителството на Борисов няма. Интересно е дали  от страна на новото ръководство на вътрешното мнистерство са си направили труда да извършат проверка  колко служители заемащи ръководни позиции в министерството ненадейно  и без видима причина решават доброволно в навечерието на смяната на правителството със служебният кабинет, да подадат заявления за преназначаване на по-низши длъжности  или да напуснат системата и какви са им били мотивите за това „доброволно” решение ? На какви служители са подготвени предложения да ги сменят и от кого са направени те ?

 

 Интересно е дали така бързо задействалата се прокуратура по казуса Костов, би предприела една задълбочена проверка на тези случаи? Защото според запознати с интригите в МВР въпросните служители, когато не са в йерархичната зависимост от преките си ръководители, ще  могат да разкажат  интересни неща за случващото се в кадровата политика на министерството и с евентуалното  участие на хленчещия сега Костов.

 

Интересно е от МВР да отговорят някой правил ли е задълбочена проверка на вече бившият главен секретар за годините му в МВР  и има ли той отношение към корупционни практики примерно. Какви са били отзивите за него  от бивши служители на столичното Девето районно управление, СДВР, ОДМВР - Благоевград, ОДМВР- Бургас. И защо прякорът на Георги Костов в МВР е „Златния“ ?

 

Читатели на Фрог предполагат, че е  заради златният му характер на маса  и дебелашките му шеги. Но пък какво, след Бойко Борисов всеки който встъпи на поста главен секретар може да се счита за светец, смятат редовите полицаи.

 

Само,че има нещо много важно, а то е че честните и почтени  служители не желаят да служат на такива светци, защото знаят, че те работят за себе си, а не за държавата.

Какво свърши жалващият се по всички телевизии Георги Костов ? В последният ден на правителството на Бойко Борисов двама началници на сектори в ГД „Национална полиция” неизвестно защо вкупом решават да напуснат постовете си и да станат редови служители, като по информация на Фрог единият дори е напуснал и дирекцията. Не е известна задоволителна  причина за оттеглянето им и такава не се коментира между служителите. Коментират се друга, от която сега се жали в телевизионни предавания Костов. Интересното е, че единият напуснал началник ръководи сектора в ГДНП пряко ангажиран със събирането, обобщаването и анализирането на сигналите за изборни нарушения в цялата страна.

 

По информацията, с която Фрог разполаг и която се коментира между служителите е, че  са подготвени  предложения за заместването им от служители свързани пряко с модела „КОЙ“ и бившият главен секретар на МВР Светлозар Лазаров. За единият служител се знае, че ръководи сектора, който влиза в КТБ на 22.06.2014 г. когато и започва срива на банката, а при другият по странен начин попадат  сигнали за проверки свързани с Делян Пеевски. Така служителите на „Икономическа полиция” се шегуват ,че при сегашните си началници просто хората следва да адресират жалбите си до хотел „Берлин“,  а не до националната полиция.Те така или иначе се ръководят оттам.

 

След  назначението на Иво Крумов за началник сектор „Противодействие на корупцията в държавната администрация” служителите считат ,че министър Бъчварова е „попаднала в десетката и действително на професионалист“ в тази област, тъй като още от времето на небезизвестния Иван Иванов-Иван „Рилски” и Георги Радков, Крумов често е попадал в полезрението на специалните служби в МВР, но винаги оцелява, тъй като се коментира, че зад гърба му стоят сериозни политически протекции или бизнес интереси.

 

За служителите е ясно,че същият се явява  сивият кардинал и шеф в сянка в отдела  и всички назначения се координират с него. За това говори  и факта, че за техниченски сътрудник на отдела  е назначена приятелката на задържания и осъден за корупция свързана с контрабанда на цигари бивш служител Йордан Исаев.

 

Едва ли от цялата дирекция случайно началника на отдела  се е спрял точно на тази служителка за технически сътрудник и за всички е ясно, че това е станало под давлението на Крумов който е в близки отношения с осъдения Исаев. Що се касе за професионалните качества на тази служителка , такива просто според всички липсват.

 

Заради масираното присъствие на хора на "КОЙ" в  ГД „Национална полиция” се роди полицейски фолклор : Като  почукаш на вратата на директора от вътре се чува #КОЙ, а отговора вече от всички е „СВОЙ”, твърдят бивши служители.

 

Благодарение на Георги Костов за нуждите на националната полиция са купени шест чисто нови автомобила „Опел Инсигния“ преди два месеца. Но  в дирекцията са получени само пет. В услуга на главния секретар едната кола е отклонена по неведоми пътища и се ползва от неговото обкръжение, твърдят запознати.

 

Не е зле служебното правителство, което обеща ревизии да провери по-подробно какви ги е вършил „Златния“ в МВР, а не да разчита само на доноси. Ако им стиска разбира се.

 

Екип на Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 7390 |23.02.2017 Само във Фрог: Бащата на убиеца от Борисовата е граничар от Калотина . 2| 5734 |22.02.2017 Само във Фрог: Простреляният таксиджия Бобъра почина в болницата . 0| 4102 |21.02.2017 Л. Томев от КНСБ: Високите заплати са само предизборни обещания . 2| 5462 |20.02.2017 Д-р Хинков за Фрог: От 2015 г. българите умират повече

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads