Реклама / Ads
12| 22993 |24.02.2017 АКТУАЛНО

„Още от деня” на БНТ засрами конкуренцията

.
Поли Златарева и Аделина Радева
Ако в някоя телевизия в момента има политическо предаване, което става за гледане, това е „Още от деня” на БНТ. Преди всичко заради отсъствието на натрапчива звездомания, каквато е завладяла почти всички телевизии.
 
Разбира се Сашо Диков продължава да поддържа огъня в BIT. Към него, разбрах миналата неделя, ще се присъедини със свое предаване и Люба Кулезич. Дано това пораздвижи блатото на скуката и посредствеността.  

Класиката „Панорама” отдавна се движи в удобни релси, а Бойко Василев упорито спестява неудобните въпроси към своите гости. По този начин предаването му почти се слива с предшестващото го „Лека нощ, деца”...

„120 минути” на бТВ с водещ Светослав Иванов прекалено бързо свали оборотите (имаше ли ги въобще). Иванов често изразява някаква особена благодарност към гостите и дори - неудобно ми е да го кажа - раболепие, че са го удостоили с присъствието си (лично, а не зрителите). Така изглежда отстрани: от дивана, от екрана в кухнята. Аудиторията е там и очаква доста повече. Но интрига все няма и няма...

 

Лора Крумова и Галя Щърбева са опитни, но дали нарочно или неволно, превърнаха „Комбина” в магазинно предаване с елементи на шоу и ПР на ниво тетки и кифли. Може да са талантливи водещи, но демонстрираното самочувствие на звезди не доказва това. Засега Миролюба Бенатова държи ниво, което си създаде още в бТВ.

 

Връщам се към приятната изненада от няколко месеца – „Още от деня”. Чухме и прочетохме много тревожни слова, как щяло да продължи предаването след смъртта на Димитър Цонев. Имаше дори твърдения, че никой не можел да го замести. Глупости. Цонев, да си кажем честно, доста често водеше диалога с гостите, сякаш някой му е платил да им задава най-мижавите въпроси и да ги остави да си излагат тезите. Чувал съм слухове, бе бил харесван и зачитан от важни представители на модела #Кой. Разбира се, това са само слухове, но няма кой да извади поне един неудобен въпрос към представители на ДПС, например. Нито към представители на властта. За магистрати да не говорим.

Е, това вече не е така. Заслугата е на водещите Поли Златарева и Аделина Радева. Интелигентни, премерени и все още не претендиращи да са центърът на предаването.

 

Всъщност повод да пиша до Фрог нюз тези редове е скандалът, който се зароди, но не избухна с пълна сила в предаването в четвъртък. „Обединените патриоти” били обидени от неотразяване на тяхното участие при получаването на номерата на изборните бюлетини в ЦИК. От централата на патриотите веднага се обадили в БНТ да търят сметка или да получат компенсация за „пропуска”. А може и двете. Получили са я – организационният секретар на ВМРО Юлиан Ангелов бе поканен в студиото. Диалогът между него и Златарева обаче не се получи. Водещата държеше да задава своите въпроси, а Ангелов напираше да изрича своите отговори – клише след клише. Само те, патриотите, мислели за родината, за пенсиите, за опазване на границата и пр. шаблони, омръзнали ни от доста време.

Естествено е патриотите да не са доволни от поведението на Златева, защото лъсна безпомощността на организационния им секретар. Неестествено е обаче да ги защитават с пяна на уста пеевските медии. Даже е смущаващо. Да не би преминаването на патриоти към ДПС да е вече повеля, а не отделни епизоди с отделни херои?

 

Има доста предавания на БНТ, които търпят критики. Водещи и техни началници също. Но когато се появи нещо свежо и то бъде брутално охулвано и обиждано от медийния табун на Пеевски – значи наистина е добро. Плюенето там е знак за качество.

 

Чисто и просто в момента Поли Златарева и Аделина Радева са малко по-добри от останалите. Защото не се надуват и не кокетничат прекалено пред камерите. Засега. Дано продължат по този начин.

Това е моето мнение като дългогодишен зрител и в известна степен познавач на медийната среда. А тя е отвратителна, това надявам се никой не оспорва, поради което приятните изключения правят впечатление. Жалко, че няма анализи на специалисти за телевизионната продукция, която ни залива денонощно. Нивото отдавна е под летвата дори на слабо образовани хора.

 

Димитър Ковачев

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 42| 8162 |18.03.2024 Край на водевила: ГЕРБ и ПП-ДБ ще правят правителство в следния състав . 22| 34465 |16.03.2024 Илиян Василев: Гонзо срещу Бербатов е като Банкя срещу Харвард. Робите искат да са си роби . 4| 2635 |15.03.2024 Какво всъщност значат руските псевдоизбори в окупираните украински територии? . 11| 2876 |14.03.2024 Градският прокурор Илиана Кирилова отказа да се яви пред парламентарната комисия за Нотариуса

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads