Реклама / Ads
7| 9325 |24.02.2017 НАРОДЕН ГЛАС

След разкрития на Фрог „Нова република” иска обяснение за „Музея на виното” и Пеевски

.
Новото дясно обединение на Радан Кънев „Нова република” поиска обяснение от служебния министър на икономиката относно продажбата на сграда, в която се помещава т.нар. „Музей на виното”.
 

Информацията си Кънев и компания са добили от публикация във Фрог, в която става ясно, че сградата е продадена без да бъде извадена от т.нар. „Забранителен списък” за приватизация, както е задължително по закон. По наша информация купувач е дружество, свързано с Делян Пеевски.

 

Фрог публикува и целия доклад за нарушенията в министерството на икономиката под ръководството на Божидар Лукарски

 

Затова и от „Нова република” искат информация от служебния министър по казуса:

 

„Във връзка с гореизложеното, Уважаеми господин Министър, моля да ни предоставите следната обществена информация:

 

1. Налице ли е през цитирания период разпоредителна сделка /сделки/ с активи на "Национален институт за изследване на вино и спиртни напитки" – ЕООД и на какво правно основание е извършена тя, след като дружеството е в „забранителния списък“ на закона и съгл. чл. 3, ал. 3, т.1 за разпореждане се изисква разрешение на Народното събрание /каквото липсва/?

 

2. При наличие на разпоредителна сделка, какви активи на дружеството по т.1 са разпоредени /земи, сгради, площ/, на каква цена, при какви условия?

 

3. Кой е одобрил /в лично качество и като представител на кой орган/ и кой е сключил сделка с активите по т.2 и на какво правно основание?

 

4. При установяване на разпоредителни сделки в нарушение на ЗПСПК, ще сезирате ли Прокуратурата за проверка за евентуално извършено длъжностно престъпление?”

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 14379 |24.02.2017 Само във Фрог: Тежки нарушения в Министерството на икономиката (Доклад) . 3| 15328 |24.02.2017 Само във Фрог: 100 бона пръсна МВР за час проповед, Цацаров напуска . 4| 12757 |24.02.2017 Само във Фрог: Икономическа полиция съгласува работата си с хотел ”Берлин”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads