Реклама / Ads
3| 6132 |24.02.2017 НОВИНИ

Марешки: Борисов и Нинова да дебатират с нас, а не помежду си

.
Веселин Марешки
Лидерът на гражданско движение ВОЛЯ Веселин Марешки предизвика на директен дебат председателите на ГЕРБ и БСП Бойко Борисов и Корнелия Нинова.
 
„Няколко дни разиграват цирк между двамата - уточняват си пола, разменят какви ли не реплики. За нас е ясно, че дебат между партиите на статуквото не може да има, той ще бъде фарс. Те по-скоро ще се уговорят как да си запазят топлите местенца във властта. Затова ги каня аз - да направим реален дебат - статуквото срещу единствените анти-системни играчи на тези избори", заяви Марешки.

„На 26 март изборът ще бъде между ВОЛЯ и политическия картел. Това е реалният сблъсък. Всичко друго е театър. Нека видим Кой и Той дали имат смелост да излязат на дебат с Гласа на народа", заключи Марешки.

По-рано през деня Веселин Марешки бе на среща с граждани на Габрово.

10 милиарда лева се ограбват годишно от българската държава. Това е резултат на всичко, което се случва в страната – корупцията, картелите, монополите, контрабандата. Ако не е така, България ще бъде най-проспериращата страна в Европа. Това заяви лидерът на Гражданско движение ВОЛЯ Веселин Марешки на среща със симпатизанти в Габрово. В събитието участва и водачът на листата в Габрово  – Стефан Августинов.
 
Марешки подчерта, че картелът в горивата ограбва по 2-3 хиляди лева годишно от обикновените хора, по 20-30 хиляди лева от малкия и среден бизнес, а транспортните фирми са ощетени с милиони. "Картелът прави стоките и слугите по-скъпи, а пионките в политиката прикриват това", разкритикува Марешки.

Според лидера на ВОЛЯ габровци вече са се уверили, че казаното от него не са само думи, тъй като по-ниските цени на горивата в града са факт отдавна.
Първата "битка" на гражданското движение ще бъде с картела, свързан с горивата. Марешки заяви още, че конкурентите му може би предизборно държат ниски цени на горивата, но след изборите вероятно ще ги вдигнат до 2,40 - 2,50 лева за литър.

„Стимулирането на младите семейства е втората важна точка, която различава ВОЛЯ от останалите“, каза още лидерът на гражданското движение пред габровци. В програмата на формацията се предвижда младите семейства над 21-годишна възраст, в което и двамата родители имат завършено средно образование, да имат възможност да си купят жилище на цена до 300 евро на квадратен метър с безлихвен заем, който ще бъде изплащан на равни вноски за 10 години. „Според тази схема младите хора ще имат мотив да останат в България“, посочи Марешки. Политиката на партията за стимулиране на раждаемостта и образованието ще се допълва от отпускането в началото на учебната година на 100 лева за всеки ученик, който има успех над 4,50 и не допуска неизвинени отсъствия. ВОЛЯ ще подпомогне родителите с по 1000 лева за раждането на първо дете в семейството, с по 2000 лева- за второ и с по 3000 лева - за трето.

Веселин Марешки увери симпатизантите на ВОЛЯ, че е помислено и за малкия и среден бизнес. ВОЛЯ ще наложи правото на "мълчаливото съгласие" за решенията на администрациите, които касаят бизнеса.



 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 4377 |24.02.2017 Нинова обяви, че чака да се разберат с Борисов като мъже . 6| 5834 |24.02.2017 Нинова и Борисов кръстоват шпаги във вторник . 2| 3774 |24.02.2017 Нинова: Имаме общи позиции с КТ „Подкрепа” . 1| 3710 |24.02.2017 Прокуратурата: Няма личен мотив за убийството в Борисовата градина

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads