Реклама / Ads
1| 5751 |25.02.2017 НОВИНИ

ТИР уби известен български колоездач

.
Мартин Гачев
Един от най-добрите български колоездачи – Мартин Гачев, е загинал, след като бил блъснат от тир, съобщава Нова телевизия. Инцидентът станал в четвъртък вечерта на Главен път 1-8, докато жертвата карал велосипеда си, се казва в съобщение на МВР.
 
Гачев е загинал на място. По случая е образувано досъдебно производство. В социалните мрежи много приятели на Гачев изказаха съболезнования на близките му.

При огледа на местопроизшествието е установено, че товарен автомобил „Ивеко“ е застигнал и ударил движещия се в същата посока велосипедист с неустановена към момента самоличност, който е загинал на място. По случая е образувано досъдебно производство", се казва в официалното съобщение на МВР.

Мреждувременно стана ясно, че се готви протест в заради нелепепия инцидент от велоклуб “Велосити”. Професионалният велосипедист бе ударен от тежкотоварния камион около 18:40 ч. на 23 февруари. Сайтът “Велокафе”, отразил инцидента, твърди, чешофьорът е бил пиян.

Именно заради това от велоклуба “Велосити”, приятели и колеги на Гачев организират протест под надслов “Спрете да убивате колоездачи”.Той ще се проведе на 28 февруари от 19 часа пред НДК. “Скърбим и в негова памет искаме да не допуснем подобно нещо да се случи повече. Защото всеки от нас е потенциална мишена на войната по пътищата. Ние искаме да спортуваме и да се забавляваме, да намалим трафика и да помогнем за по-чист въздух.А не да бъдем постоянно нащрек дали няма да ни помете някой пиян, разсеян или гледащ в телефона си шофьор”, пишат организаторите.

Организаторите настояват “за отговорно поведение от всеки шофьор, отнасяне с цялата строгост на закона от страна на органите, отговорни за спазването му, непозволяване на Прокуратурата да допусне пускането на виновния шофьор на тир, причинил смъртта на Мартин Гачев и най-тежката възможна присъда от страна на съда!”

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4010 |12.02.2017 Крум Зарков: Търсим подкрепа от всеки български гражданин, за да реализираме нашата програма . 4| 3838 |10.02.2017 Каракачанов: Турция да предаде турски жандарм на български съд? Абсурд! . 5| 7461 |09.02.2017 Само във Фрог: Дарение на български дипломат гние в Националната библиотека . 1| 4165 |04.02.2017 Аржентински топ престъпник с български паспорт

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads