Реклама / Ads
2| 4477 |26.02.2017 НОВИНИ

Лирекс: Направихме всичко възможно да доставим машините за гласуване

.
Доставката на машините за гласуването на 26 март не може да бъде гарантирана в поставения от ЦИК срок поради невъзможност на производителя да осигури някои от компонентите в нужните количества.
 
Това съобщиха от фирмата "Лирекс БГ" - единствения кандидат за изпълнение на поръчката за машинно гласуване на предсрочния парламентарен вот.

"По време на целия процес по кандидатстването компанията беше в пълна готовност да реализира всичко зависещо от нея, за да осигури изпълнението на пълния обем на проекта. Имаме готов, напълно работещ софтуер и експертен капацитет за комплектуване и въвеждане в експлоатация на целия необходим брой машини за гласуване.
Мащабът на такъв проект изисква партньорство с чуждестранни компании, включително производители на компоненти." - заявяват от компанията в съобщение до медиите.

Производителите обаче не могат да гарантират, че в определения срок до 10 март ще осигурят нужните количества от компонентите.

"Разполагаме с официален график за евентуални доставки на тези елементи от страна на производители. При наличието на всички необходими компоненти е необходимо време около една седмица, за сглобяване и настройка на машините.
В рамките на 3 седмици могат да бъдат произведени 8200 машини.
Останалите 4300 машини също могат да бъдат готови в срок, но това не е гарантирано. В случай, че някои от компонентите за тях не бъдат доставени навреме, комплектуването им може да се забави до един месец." - поясняват от "Лирекс БГ".

От компанията допълват, че към момента разполагат с готова машина, на която могат да направят демонстрация на целия процес по упражняване на изборен вот.

"Въпреки голямото ни желание, усилията на екипа и проведените многобройни разговори за намиране на вариант за по-ранна доставка от различни места, за съжаление такъв брой готови компоненти не е наличен и не могат да бъдат осигурени в нужния срок." - се казва още в изявлението.

От фирмата посочват също, че в 25-годишната си история тя е реализирала много проекти в държавния и частния сектор и че разполага с 500 сертификата по програми на партньори, световни платформи и стандарти.

В международен план е изпълнявала проекти в Босна и Херцеговина, Черна гора, Македония, САЩ, Китай, Саудитска Арабия, Сърбия. Има договор с Европол и е единствената българска компания спечелила търг с възложител НАТО, който се изпълнява и в момента.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3872 |24.02.2017 Станишев: Тереза Мей си мисли, че е в ресторант, в който поръчва всичко от менюто, а ЕС плаща сметката . 5| 3835 |11.02.2017 Герджиков: На ”Кулата” всичко е спокойно . 5| 5030 |11.02.2017 Борисов: Голяма грешка беше, че направихме коалиция . 1| 3716 |10.02.2017 Орбан към Борисов: Направихме Европа безопасна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads