Реклама / Ads
1| 3909 |27.02.2017 НОВИНИ

Психолози се срещат с учениците в 52-ро училище

.
Психолози влизат в столичното 52-ро основно училище, където в петък почина 11-годишно момиче след сбиване със съученик. Те ще осигурят подкрепа на децата в групови и индивидуални разговори.
 
Експертите ще дадат насоки за наблюдаване и справяне с посттравматичния стрес сред учениците през следващите дни.

Психолозите са готови да окажат помощ и на родителите на починалото момиче. При желание от страна на семейството те ще работят и с другото дете, замесено в инцидента преди смъртта на четвъртокласничката.  

Освен психолози, в училището отиват и експерти, които ще изяснят всички детайли по организацията и протичането на учебния ден в петък. Все още се чака заключението на съдебно-медицинската експертиза, която ще посочи конкретната причина за смъртта на детето.

Днес трябва да стане готова съдебно-медицинската експертиза, която да каже точно от какво е починало 11-годишното момиче от 52 ОУ в София.

11-годишното момиче почина след като съученик го ритна в корема. В началото детето не е имало оплаквания, но малко по-късно е колабирало. По непотвърдена информация детето е било с разкъсан черен дроб, но назначената експертиза днес трябва да хвърли повече яснота по случая.

„Училището се нуждае най-много от подкрепа”, подчерта началникът на инспектората по образование в столицата Ваня Кастрева. Още в неделя е бил свикан извънреден педагогически съвет. Директорът е бил непрекъснато във връзка с Кастрева, като, по думите й, от училището са реагирали „изключително адекватно”.

Тя заяви, че няма данни момчето да е било агресивно или да е посещавало психолог. Експертите от МОН ще проверят каква е била организацията на учебния процес във фаталния петък.

По първоначални данни инцидентът е станал след края на работното време на медицинската сестра. От 2000 г. в училищата не работят лекари. Общините осигуряват по едно медицинско лице на 800 деца.

„Това е едно от училищата, които през последните години се развиват много добре, в момента е с пълен капацитет”, подчерта кметът на общината. По думите му трагичният инцидент е можел да се случи навсякъде.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4864 |25.02.2017 Психолози влизат в училището на починалото момиченце . 2| 3729 |13.02.2017 Путин и Тръмп се срещат през юли . 0| 4170 |31.01.2017 Ваканцията на учениците е от 4 до 8 февруари . 6| 8954 |27.01.2017 М. Спасов: Престана разследването на Пеевски в Турция след срещата на Борисов с Ердоган

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads