Реклама / Ads
6| 7162 |27.02.2017 АКТУАЛНО

Пеевски иска отвод на съдии, които не го слушат

.
Пеевски и майка му Ирена Кръстева контролират ”Техномаркет”
Отвод на съдия, който не действа по плана на КОЙ поискаха адвокатите на „Техномаркет” в съдебната сага с „Глориент”. Припомняме, че чуждестранният инвеститор всячески се опитва да прогони контролираната от Делян Пеевски верига за електротехника от своите имоти, тъй като вече повече от година тя отказва да плаща наем.
 

Срещу заведените десетки дела от Глориент срещу „Техномаркет” обаче веригата на КОЙ отговаря с контрадела, в които се опитва да обясни липсата на желание да плаща наем с оспорване на покупката на имотите десет години по-рано, към която на практика няма никакво отношение.

 

Такъв е случаят с последното дело, този път в Русе. В него „Техномаркет” завеждат дело срещу „Глориент” с иск за нищожност. Изненадващото за адвокатите на веригата на Пеевски в случая обаче бе, че съдията по делото отхвърли почти всички техни искания, включително призоваването на свидетели, изпращане на съдебна поръчка до прокуратурата на италианския град Монца. Подобна практика юристите на „Техномаркет” поддържат по всяко от делата, които водят, а целта е забатачване на съдебния процес за неопределено време, през което веригата продължава да не плаща наем на „Глориент”.

 

След като в Русе обаче този номер не мина, то адвокатите на КОЙ побързаха да поискат отвод на съдията. Аргументите – не се приемат техните искания и липса на безпристрастност. Както и съдията обаче изтъква, решението дали да се приемат доказателствени искания правен въпрос и въпрос на неговото вътрешно убеждение. Ако юристите пък не са доволни, то те могат да облажват решението.

 

Следващото заседание по делото е на 31 март 2017 г., когато трябва да се изслуша техническата експертиза по него.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 12242 |24.02.2017 ГЕРБ влезе по Пеевски в кампанията; Горанов мълчи за корупцията . 1| 4807 |21.02.2017 Става по-голям броят на хората, които Тръмп ще депортира . 9| 12122 |20.02.2017 Цветан Василев: Ликвидаторът на КТБ Пеевски и партньорът му Борисов са притеснени

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads