Реклама / Ads
0| 4164 |27.02.2017 КРИМИНАЛНО

Почина мъжът, залят с бензин и запален от баща си

.
Иван Добревски, който беше залят с бензин и запален от родния си баща в края на миналата година, е починал. 26-годишният мъж беше настанен в Клиниката по термични травми на УМБАЛ ”Свети Георги” в Пловдив.
 

Той беше с над 30 процента изгаряния 3-та степен и с опасност за живота, имаше дълбоки травми по лицето, главата, гърба, ръцете и единия крак. Иван беше включен на апаратна вентилация заради голямото количество пушечни газове, които беше вдишал. Имаше и оток на ларинкса. Иван е имал много усложнения - освен външните изгаряния той е имал изгаряния на белите дробове, казаха от УМБАЛ "Свети Георги", съобщава Trafficnews. Състоянието на младия мъж е било несъвместимо с живота и въпреки опита на лекарите да бъде спасен, той не е издържал. Същевременно бащата подпалвач - Никола Добревски, познат като Кольо Фичето, остава в ареста. Апелативният съд в Пловдив отказа да уважи жалбата му срещу решението на окръжните магистрати, които му наложиха мярка "задържане под стража". В съдебната зала Добревски, заяви, че е залял сина си, за да го сплаши.

 

Добревски е от брезовското село Отец Кирилово. Той бе задържан за опит за убийство на сина си Иван, след като се опитал да го изгори. Хората в селото още са в шок от случилото се, а по-младите от тях дори пътуваха до Пловдив, за да дават кръв. Драмата се разиграла на 27 декември привечер в дома на семейство Добревски. 50-годишният Никола залял с бензин сина си Иван, който бил легнал да подремне. След това го подпалил със запалка. Напоените с бензин дрехи на младия мъж лумнали в пламъци и само бързата намеса на майка му Величка го спасила от бърза смърт. Тя успяла да свали част от горящите дрехи, а след това задушила пламъците с одеяло. Въпреки това обаче Иван беше получил сериозни обгаряния по тялото. Запалването е било предшествано от скандал между бащата и сина. Двамата се карали непрекъснато, често се налагала намесата на полицията, за да не се стига до крайности.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3924 |03.02.2017 Мъж почина, след като падна на заледена пешеходна пътека . 2| 3824 |19.01.2017 Бездомник почина на Централна гара . 0| 4132 |16.01.2017 Мъж почина при пожар в Кнежа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads