Реклама / Ads
0| 4139 |01.03.2017 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Кабинетът дава 11.2 млн. лв. на ведомства

.
Министерски съвет
11.2 млн. лв. ще даде служебното правителството на различни министерства и ведомства, стана ясно след днешното заседание на Министерския съвет.
 

 Одобрените допълнителни разходи по бюджета на Министерския съвет са в размер 330 хил. лв., които са за ремонт на част от помещенията в сградата на Софийската духовна семинария „Св. Иван Рилски“, доизграждането на нов православен храм „Рождество Христово“ в един от новите квартали на гр. Гоце Делчев и за неотложен ремонт на административната сграда на Софийската св. митрополия, която е паметник на културата.

 

Предоставените допълнителни средствата по бюджета на Министерството на културата са в размер на 1,5 млн. лв. Те се предоставят за неотложни ремонтни дейности на сградата на Народния театър „Иван Вазов“.

 

Чрез бюджета на Министерството на образованието и науката са предвидени допълнителни трансфери в размер на 2,8 млн. лв., от които за Националната академия за театрално и филмово изкуство „Кръстю Сарафов“ са предвидени 200 хил. лв. за капиталови разходи за наемането и приспособяване на помещения, необходими за провеждане на учебната дейност на студентите, докато приключи ремонтът на сградата.

 

Чрез бюджета на МОН са предвидени средства и за Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ в размер на 2,6 млн. лв. за изграждане на студентско общежитие и за извършване на ремонт на част от сградата.

Одобрените допълнителни разходи по бюджета на Министерството на младежта и спорта са в размер на 1 млн. лв. за капиталови разходи за извършване на необходимите строително-монтажни дейности за затревяване и осветление на стадион „Огоста“ в гр. Монтана.

 

По бюджета на Министерството на отбраната се предоставят 5 млн. лв. за доставка на горива за нуждите на Българската армия.

На Комисията за защита на конкуренцията се осигуряват допълнителни средства за изплащане на паричните задължения по предявени изпълнителни листове в размер на 130 хил. лева. Предявените пред КЗК суми представляват изискуеми парични вземания срещу държавно учреждение по смисъла на чл. 519, ал. 2 от Гражданския процесуалния кодекс.

 

С постановлението се одобрява и допълнителен трансфер в размер на 500 хил. лв. за изграждане на Национален мултимедиен информационен център в сградата на Българската телеграфна агенция.

 

Средствата се предоставят за сметка на предвидените средства и са за сметка  на преструктуриране на разходи и/или трансфери по централния бюджет за 2017 г.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3942 |22.02.2017 Кабинетът приема екшън план по доклада на ЕК . 1| 3794 |15.02.2017 Кабинетът закъса с машините за вота . 4| 4407 |15.02.2017 Кабинетът е подписал договор с МиГ за ремонт на самолети

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads