Реклама / Ads
3| 3721 |01.03.2017 НОВИНИ

Поничките загубиха делото за обида срещу брата на мъртвия Тодор от Враца

.
Двамата братята Иван и Десислав Дамянови, известни като Поничките, загубиха на първа инстанция делата за клевета и обида срещу брата на 18-годишния Тодор Йорданов, който почина след побой с тях през януари миналата година в центъра на Враца, съобщава BulNews.bg.
 

Делата срещу Ивайло Йорданов се гледаха в районния съд във Враца, където магистратите го оправдаха по повдигнатите обвинения. Десислав и Иван Дамянови бяха завели отделни граждански искове срещу Ивайло за това, че на 17 януари миналата година в национален ефир публично ги е обидил пред цяла България.

 

Братята поискаха по 5 000 лева от почернения младеж, като обезщетение за претърпени неимуществени вреди. Мотивите и исканията им обаче не бяха приети от магистратите и двамата бяха осъдени да заплатят разноските по делата в размер на по 400 лева. Присъдите подлежат на обжалване пред врачанския окръжен съд. Припомняме, че при първите заседания по делата двамата братя заявиха, че ако близките на Тодор им се извинят ще оттеглят исковете си, но това така и не се случи.

 

На едно от заседанията пък стана ясно, че Десислав Дамянов се е разболял от диабет след отправените обвинения и обиди срещу него и брат му от страна на близките на починалото момче. Припомняме, че 18-годишният Тодор Йорданов почина на 12 януари след сбиване на улицата с Десислав и Иван Дамянови. Първоначално двамата бяха обвинени в непредумишлено убийство, но след силен обществен натиск и протести прокуратурата ревизира обвинението към най-тежкото – предумишлено убийство по хулигански подбуди. Назначената съдебномедицинска експертиза обаче установи, че нараняванията от сбиването не са довели до смъртта на младежа, а той е имал сърдечно заболяване.

 

Делата срещу Ивайло Йорданов се гледаха в районния съд във Враца, където магистратите го оправдаха по повдигнатите обвинения. Десислав и Иван Дамянови бяха завели отделни граждански искове срещу Ивайло за това, че на 17 януари миналата година в национален ефир публично ги е обидил пред цяла България. Братята поискаха по 5 000 лева от почернения младеж, като обезщетение за претърпени неимуществени вреди. Мотивите и исканията им обаче не бяха приети от магистратите и двамата бяха осъдени да заплатят разноските по делата в размер на по 400 лева. Присъдите подлежат на обжалване пред врачанския окръжен съд. Припомняме, че при първите заседания по делата двамата братя заявиха, че ако близките на Тодор им се извинят ще оттеглят исковете си, но това така и не се случи. На едно от заседанията пък стана ясно, че Десислав Дамянов се е разболял от диабет след отправените обвинения и обиди срещу него и брат му от страна на близките на починалото момче. Припомняме, че 18-годишният Тодор Йорданов почина на 12 януари след сбиване на улицата с Десислав и Иван Дамянови. Първоначално двамата бяха обвинени в непредумишлено убийство, но след силен обществен натиск и протести прокуратурата ревизира обвинението към най-тежкото – предумишлено убийство по хулигански подбуди. Назначената съдебномедицинска експертиза обаче установи, че нараняванията от сбиването не са довели до смъртта на младежа, а той е имал сърдечно заболяване.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3678 |23.02.2017 Все пак делото срещу Ценко Чоков тръгна . 1| 3665 |23.02.2017 Делото срещу Ценко Чоков не тръгна заради уплашени "жертви" . 0| 4053 |23.02.2017 Започва делото срещу Ценко Чоков за отвличане и рекет . 2| 3795 |22.02.2017 Започна делото срещу Ненчев за МиГ-29

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads