Реклама / Ads
1| 6628 |06.03.2017 АРТ ДЖУНГЛА

Издателите на ”Прас прес” сезират КЗК за скриването на вестника

.
Издателите на вестник ”Прас прес” ще сезират Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) за злоупотреба с монополно положение. На пресконференция те се оплакаха, че вестникът е скрит от пазара. Според тях по този начин се посяга на свободата на словото.
 
"До страната са стигнали не повече от 1000 броя от него, а стотици читатели питат къде са останалите бройки", недоумяват издателите на вестника. Те не са получили обяснение и от разпространителите.

Журналистът Иван Бакалов посочи, че е получил множество обаждания, че вестникът не може да бъде намерен по будките.  "Изданието е с 10 000 тираж, а на оборотни места са доставени единични бройки. В подлеза на бившия хотел "Плиска" е доставен само един брой". възмути се той.

От своя страна карикатуристът Чавдар Георгиев посочи, че за първи път в България е арестуван вестник. „Досега това не е случвало и мислим, че има политически причини.

Едва ли господата на фирмите могат да рискуват да бъдат съдени. Някой друг се е обадил и го е казал. Целта е да намерим кой е той. Нашата борба е свобода на печата, а вестник с карикатури е арестуван. Нас явно ни натискат да спрем в предизборните дни. Вестникът не е на нито една партия, ние сме с различни виждания и вкусове".

"Къде е тиражът на вестник "Прас-Прес", попита и другият карикатурист Христо Комарницки. Той настоява да не се крие изданието.

Издателите на вестника се заканиха, че започват война на всички фронтове за свободата на словото.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4103 |18.06.2015 БСП готови да сезират КС срещу 16-милиардния дълг . 16| 10993 |10.06.2015 Сигнализират прокуратурата за финансови афери на издателите на ПИК и "Уикенд" . 11| 14631 |25.11.2014 Медици възмутени от конкурс за доцент, сезират прокуратурата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads