Реклама / Ads
9| 11025 |08.03.2017 НАРОДЕН ГЛАС

Само във Фрог: Враг на Антон Тодоров оглавява Военно издателство

.
Николай Русатев
Начело на военно издателство е назначен военният разузнавач Николай Русатев. Бившият заместник-шеф на военното разузнаване е известен като един от най-големите врагове на журналиста, експерт и политолог Антон Тодоров, който в момента е и кандидат -депутат от ГЕРБ. Русатев води война с Тодоров, поради многобройните му опити да разбие военното разузнаване.
 
На новото си поприще разузнавачът Русатев сменя Николй Гусев – бивш изпълнителен директор на издателство „Демокрация”, бивш служител в община „Витоша”. Само преди няколко месеца Фрог писа за протестите срещу Гусев в някогашното издателство "Демокрация", уволнението на ценни кадри там и омразата, която си е спечели от всички журналисти във вестника.

В момента военно издателство се издържа от наеми на обектите, които дава под наем и от продажбата на книги. Пред новият началник стои задачата да вдигне на крака елитното някога ведомство, да опази  апетитните имоти на пъпа на София и върне славата му като родолюбива и културна институция.

Военно издателство има славна  близо 130 годишна история: създадено е през 1888 г. с указ на тогавашния  военен министър Сава Муткуров, а е преобразувано в търговско дружество "Военно издателство" ЕООД през 1999 г. Било е лидер  в публикуването на преводни книги в областта на сигурността, геополитиката и международните отношения. Сред тях са претърпелият три издания безсмъртен бестселър на Пол Кенеди „Възход и падение на великите сили”, класическото изследване за гражданско-военните отношения „Войникът и държавата” от Самюел Хънтингтън, „Бъдещето на силата” от Джоузеф Най-младши. В сътрудничество с Посолството на САЩ  в България е издадена двутомна „Американска военна история

Във „Военно издателство” са публикували свои  книги всички водещи военни историци като Георги Марков, Тодор Петров, Станчо Станчев, Йордан Баев, Светлозар Елдъров, както и изтъкнати политолози и специалисти по международни отношения, сред които  Тодор Танев, Николай Слатински, Татяна Дронзина, Нина Дюлгерова. Автори  във „Военно издателство” през годините са хиляди изявени български творци.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 6895 |03.03.2017 Проф. Христова за Фрог: Моделът на обръснатите момчета отключва агресия у децата . 3| 5481 |02.03.2017 Само във Фрог: Техника за милиони се губи в болница „Св. Анна” . 1| 5682 |02.03.2017 В. Чернева за Фрог: На 11 март ЕС решава дали прекъсва преговорите с Турция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads