Реклама / Ads
2| 9604 |09.03.2017 НАРОДЕН ГЛАС

Барса – ПСЖ 6:1 – велик мач или велика конспирация?

.
Мнозина се отнасят снизходително към теориите за конспирация, но мачът между „Барселона” и френския ПСЖ заслужава поне един коментар в тази посока. Резултатът 6:1 за Барса след 4:0 за ПСЖ в Париж е исторически. Без съмнение. Като резултат. Но с много съмнения за събитията на Камп ноу.
 

Първото полувреме: тотален натиск на Меси и компания. В резултат на това – 3 гола. Но. Първият - абсолютно вратарски. Вторият - автогол на Курзава. Третият - от съмнителна дузпа.  

 

Второ полувреме: натискът на каталунците продължава. ПСЖ започва да контраатакува. В 62-а минута Кавани вкара. 3:1 и стадионът потъва в тишина. Фенове, треньори, футболисти, собственици и рекламодатели са разочаровани.

 

В този момент Неймар изпълнява перфектно фал, вратарят на гостите само изгледа топката, която минава покрай него. Двойка на вратаря! Времето напредва, надеждите за „Барса” гаснат. И тогава съдията идва със гръм. Досущ като генерал Радецки на Шипка. Втора съмнителна дузпа за „Барса”, а в продължението от цели 5 минути Роберто вкарва шестия, златния гол.

 

20 минути преди това съдията не реагира при чиста дузпа за ПСЖ.

 

„Барса” е четвъртфиналист след драма.

„Барселона” е може би най-великият отбор. Но не е най-обичаният. Заради съдийството.

 

Футболът е велика игра с неизвестни до последната секунда. Но футболът е човешко творение и като такова в него е замесено и съмнението, че може да бъде манипулирано и режисирано.

 

Всеки, който е гледал мача, няма как да не се е чудил на показаното от ПСЖ. Над 30 непредизвикани груби грешки в отбрана, някои от които абсурдни и комични. При такова „лягане” 6 гола не са кой знае какво постижение. Трупата на Комеди Франсез да се чувства застрашена... Молер пасти да яде.

 

Големият въпрос е: Защо ПСЖ бе такъв?

 

Ако мачът не бе осминафинал на Шампионска лига, щяхме да заподозрем „черно тото” с огромни залози. Би било невероятно, но невъзможно ли е?

 

Другото обяснение е, че ПСЖ толкова могат, а футболистите им са се парализирали от силата на противника. Трудно за вярване, като се имат предвид имената на играчите и парите, които струват.

 

Може рекламодателите да са предпочели „Барса”, защото има повече шансове да спечели Шампионската лига, а оттам и приходите ще са по-големи.

 

Възможно е също нито една от тези версии да не е вярна и каталунците да са спечелили, защото са по-талантливи, с повече шанс и късмет, да са любимци на съдбата, мъжкари и пр.

Може, но семенцата на съмнението са посяти...

 

Лазар Лазаров

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4780 |25.07.2016 74-годишен мъж завърши Великотърновския университет . 47| 9677 |25.06.2016 Как да спасим Великобритания от напускане на ЕС? . 17| 7360 |21.06.2016 Богослов: Защо и кой нареди на БПЦ да не присъства на Светия Велик православен Събор?!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads