Реклама / Ads
1| 3566 |15.03.2017 НОВИНИ

Младежите убили за 60 лв. таксиметровия шофьор

.
Окръжна прокуратура – Русе повдигна обвинения на две 17-годишни момчета за извършения грабеж, придружен с убийство на таксиметров шофьор. Това съобщиха от прокуратурата на своя сайт.
 

 В резултат на проведените активни действия по разследването са установени и задържани две лица за смъртта на шофьора от ранните часове на 14 март в село Николово, обл. Русе. Прокуратурата е повдигнала обвинения срещу Николай В. и Деян Ц. от Русе за грабеж на мъжко портмоне, с намиращите се в него документи, парична сума в размер на 60 лева и лек автомобил “Шкода Фабиа“, на обща стойност около 5100 лева от пострадалия В. М. С. – на 60 г. от гр. Русе, като грабежът е придружен с убийство. Двамата извършители са непълнолетни – на 17 години и са ученици в Русе.

 

По време на задържането им са направили признание и са съдействали на полицейските служители за разкриване на престъплението. След предявяване на обвиненията ще бъдат задържани от Окръжна прокуратура – Русе за срок от 72 часа и ще бъде поискано от съда вземане на мярка за неотклонение задържане под стража. За престъплението, в което са обвинени се предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок от 3 до 10 години, тъй като извършителите са непълнолетни. Под ръководството на Окръжна прокуратура – Русе действията по разследването продължават, извършват се разпити на свидетели и са назначени експертизи. Във фаталната нощ двамата тръгнали с намерението, каквото ще да става, да ограбят някого, съобщи ТВН. Подготвили се предварително. Първоначално с тях имало още един младеж, но като разбрал „твърдите“ им намерения, се отказал и напуснал групата. Младежите наели таксито от стоянката край покрития пазар до Товарна гара. Нарочно избрали по-възрастен шофьор, за да могат по-лесно „да се оправят“.

 

Когато стигнали в Николово, заплашили водача и поискали да им даде портфейла си. Той обаче отказал и тогава получил първия удар с нож. Излезли от колата и схватката продължила навън. Там Николай нанесъл смъртоносните удари. След това потърсили „помощ от приятел“. Един от тези, към които се обърнали, се съгласил, пристигнал в Николово и ги прибрал. Пътьом скрили окървавените дрехи и се прибрали по домовете си. По-късно, по време на процесуално-следствените действия те били открити на посоченото място и прибрани като веществени доказателства.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3790 |23.01.2017 Откриха мъртви майка и син, версията е, че са се самоубили . 0| 3705 |12.01.2017 Искат уволнение на чиновниците, убили четири кончета . 5| 30537 |28.11.2016 Младежите, купили Дипломатическия клуб, се сдобиха и с „Фантастико“ . 0| 3671 |27.10.2016 ДАЕШ убили 250 деца, а възрастните изгорили живи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads