Реклама / Ads
0| 5001 |20.03.2017 АКТУАЛНО

Русия и Норвегия доминираха във финалите на Европейската купа по слоупстайл ски в Пампорово – Мечи чал през уикенда

.
Мечи Чал
Преди броени часове завърши осмото издание на най-голямото фрийстайл събитие в България, а именно Pamporovo Freestyle Open! В едноседмичната му програма бяха включени много разнообразни активности, като основен акцент тази година бяха четирите старта за Европейската купа по ски и сноуборд в дисциплина слоупстайл.
 

На 17 и 18 март се проведоха двата зрелищни старта по ски свободен стил, които бяха изключително интересни и предизвикаха интереса на състезатели от 6 държави и 2 континента – Русия, Норвегия, Австрия, Италия, Австралия и България. Участниците показаха много високо ниво и впечатлиха всички зрители с много стил и нeвиждани за страната ни трикове.

 

Състезателното трасе бе позиционирано на ски писта Мечи чал и бе с дължина 560 метра, 160 метра деневилания и включваше в себе си две разнообразни рейл секции и два големи скока с размери между 16 и 18 метра.

 

Най-добре през първия ден се представи руснака Oleg Guch с резултат от 91 точки. На второ и трето място след него се класираха двама представители на Новрегия – Eirik Toraasen и Henning Hansen Pytte съответно с 88,3 и 88,0 точки.

 

Във втория старт за Европейската купа по слоупстайл ски за финалите успяха да се класират и двама родни представители – Станислав Черешаров и Иво Петров, който заеха осмото и деветото място в общото класиране. Най-добър резултат успя да постигне норвежеца Henning Hansen Pytte с впечатляващите 93,7 точки. На второ място с само с три точки разлика остана италианеца Yuri Silvestri, трети се класира още един представител на Норвегия - Eirik Toraasen.

 

 

Организаторите на събитието споделиха, че това е най-доброто издание на Pamporovo Freestyle Open до сега и се надява следващата година да зарадват феновете на фрийстайл ските и сноуборда още повече с приемането на кръг от Световната купа.

 

Цялата седмична програма се реализира благодарение на Пампорово – Мечи чал, Българо-Американска Кредитна Банка, Port Bulgaria West, Monster Energy, магазини Контрабанда и други.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 7939 |20.03.2017 О. Минчев: Интересите на Турция и Русия - основа на скандала Местан-Доган . 2| 4648 |14.03.2017 В Русия търсят космонавти за Луната . 11| 5894 |12.03.2017 Проф. Иво Христов: ЕС първи трябва да отмени санкциите срещу Русия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads