Реклама / Ads
5| 4488 |20.03.2017 НОВИНИ

Лютви Местан осъди Божидар Димитров на 681 лева

.
Божидар Димитров
Софийският градски съд осъди Божидар Димитров на 681 лева за обида по предявен иск от Лютви Местан. Това съобщиха от Националния исторически музей. Основанието е, че в предаването „Здравей България” на Нова телевизия, излъчено на 12.07.2016 г., „го нарекъл „турски шпионин”.
 
В решението се цитира свидетел, според когото г-н Местан „се бил променил психически, затворил се в себе си. Бил потиснат и притеснен. И към момента състоянието му не се подобрило, постоянно говорел за това интервю.
Не комуникира с хората, а прехвърля срещи на колеги.”

„Аз съм искрено учуден от това, че г-н Местан, който иначе много уважавам, заради прекрасния български език, на когото биха завидели много политици, се е обидил много от това интервю и е претърпял психически травми", коментира от своя страна Божидар Димитров. Той посочва още:

"Като чета изявлението на свидетелите, цитирани по-горе, имам чувството, че съм го докарал до самоубийство. Аз смятах, че тъй като съм бил български шпионин и се гордея с това, даже съм издал книгата „За кожата на едно ченге”, смятам, че всеки българин трябва да се гордее с това.

Тъй като г-н Местан е етнически турчин и би трябвало да се гордее, а не да се срамува, че служи на „Анаватан” – родината-майка, в превод от турски език.

Извинявам се все пак за наистина неочакваните от мен нанесени тежки психически и морални травми. Кратко утешение за мен е, че г-н Местан предварително бе съобщил, че сумата ще я дари за Голямата базилика в Плиска.

Тъй като размерът на сумата съзнателно е търсен – 681 лв. – годината на създаването на българската държава, няма да я оспорвам, тъй като по последни сведения българската държава е основана през 632 г. от хан Кубрат.
Хан Аспарух само е разширил България с византийската област Мизия и е прехвърлил тук столицата през 681 година.

Използвам случая да благодаря още веднъж на г-н Местан за дарението, което е направил за реставрацията на Голямата базилика в Плиска в размер на 1000 лв. Ще напомня, че ръководителят на друга „патриотична” партия г-н Ахмед Доган, все още не е направил дарение за Голямата базилика в Плиска.”
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4034 |20.03.2017 К. Стойчев: Смешна е моралната поза на Местан . 5| 4287 |18.03.2017 Глобиха Местан за агитация на турски език . 16| 8993 |18.03.2017 Местан с кроше към Доган: Писмото му е политическа перверзия, хищнически апетит за власт . 1| 3786 |17.03.2017 Още един осъден избяга от правосъдие

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads