Реклама / Ads
0| 3647 |20.03.2017 НОВИНИ

Унгария с нова военна база срещу бежанците до сръбската граница

.
Унгария днес официално откри военната си база в Шантов, недалеч от границата със Сърбия. Базата ще има за цел да спира нелегалната миграция.
 

"Войниците работят, за да се предотврати възможността стотици хиляди души да маршируват през територията на страната, както това се случи през 2015 година", каза унгарският министър на отбраната Ищван Шимичко.

 

Шантов се намира на около 220 км южно от унгарската столица Будапеща. Там ще има по всяко време поне по 150 войници. Миналата седмица Виктор Орбан заяви, че вдигането на втора ограда по унгарско-сръбската граница ще спре прилива на нови мигранти и призова "хората в Австрия и Германия да спят спокойно, защото унгарците ще защитават европейските външни граници".

 

В края на 2015 година Унгария вдигна ограда и по границата с Хърватия. През лятото и есента на 2015 година през територията на Унгария, по т.нар. "Балкански маршрут" минаха над 450 000 мигранти. Унгария няма да променя миграционната си политика. Няма да се подадем на никакъв натиск и ще защитим държавните си граници. Това предупреждение отправи публично съветникът по въпросите на националната сигурност в правителството на Виктор Орбан Дъорд Баконди. По повод заплахите на Турция, че ще изпраща всеки месец по 15 000 мигранти към Европа Баконди каза следното: Унгария е подготвена и може да се справи с това предизвикателство.

 

 "Само през тази година в Унгария са се опитали да влязат нелегално 7 200 мигранти. Преценките на правителството са, че тази бройка ще се увеличава. Независимо от всичко, ние ще продължаваме да спазваме както унгарското, така и европейското законодателство за преминаване на границите", подчерта съветникът, цитира БГНЕС. Баконди съобщи, че от началото на тази година са подадени 1 134 молби за получаване на убежище в Унгария. 54 души са получили защита. Властите в Будапеща започнаха изграждането на втора ограда по унгарско-сръбската граница, която ще бъде напълно готова до края на месец май.

 

Унгария вдигна първата ограда по границата със Сърбия през 2015 година. Втората ограда е необходима, за да се предотврати новата мигрантска вълна, която се очаква през тази година да достигне до унгарските граници, твърдят властите в Будапеща. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 5212 |19.03.2017 Бойко Борисов: Не съм пращал есемеси, Нинова само лъже . 10| 5848 |19.03.2017 Корнелия Нинова: Лъжедемократи, спрете да ревете . 7| 5195 |16.03.2017 Нинова към столичани: Край на паралелната София, нека не търпим кражбите . 7| 4845 |15.03.2017 Нинова: Върховенство на закона или телефона?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads