Реклама / Ads
12| 20735 |20.03.2017 ЪNDERGROUND

Скандал: Отстраниха главният секретар на ДАТО заради теч на информация

.
Главната секретарка на Държавната агенция „Технически операции”-ДАТО, известна като „Очите и ушите” на властта е отстранена от работа и кабинетът й е запечатан заради теч на информация от свръхсекретната служба. Това научи Фрог от свои източници.
 
Задава се тежък скандал с пробив в националната сигурност, коментират запознати.

Дамата е Мариана Владимирова, професионален бакалавър от УНИБИТ-Библиотекарския институт, висшето учебно заведение на модела КОЙ. Владимирова е специалист по „Книгоразпространение” от института.

 

Владимирова, известна сред служителите на ДАТО като „Леля” или „Мама Божка”, е монтирана там от библиотекарската групировка още след създаването на ДАТО като дясна ръка на началника Цветан Китов, приближен на Цветлин Йовчев и библиотекарите.

 

Само месец след назначаването й за главен секретар на най-секретната агенция в страната, която се занимава с подслушване и проследяване, Владимирова получава звание „комисар”, а по-късно става и „главен комисар” без никакъв стаж в службите за сигурност.

 

За справка в МВР има само четирима главни комисари и то с над 25 години стаж в системата.

 

През 2013 г. е назначена като старши оперативен помощник на Главния секретар на МВР Светлозар Лазаров. След падането на кабинета "Орешарски" всички кадри на модела КОЙ от МВР бяха трансформирани в ДАТО.

 

Според неофициална информация племенницата на „Леля” е уредена на работа като шеф  на секретната регистратура на ДАТО, където се съхраняват всички СРС-та.

Владимирова е от Велинград, градът бастион на Делян Пеевски. Кулоарната информация твърди, че освен племенницата 90% от назначенията в ДАТО са от нейни хора, като администрацията е 1500 души, а оперативните служители едва 1200.

Само 650 души отговарят за материалното осигуряване и сградния фонд на ДАТО.

 

Стефан Ташев

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6035 |20.03.2017 Димо Гяуров: Секретарят на валията в Одрин е изгоненият от България . 0| 4365 |08.03.2017 Отстраниха шефа на полицията в Лозница, проверяват го . 2| 4482 |02.03.2017 Радев назначи Юлия Димитрова за икономически секретар

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads