Реклама / Ads
0| 4743 |21.03.2017 МИСТЕРИИ

Изгонените турци – депутат на Ердоган, учител по ислям...

.
Турски депутат и преподавател във Висшия ислямски институт в София са сред изгонените от България турски граждани. В края на миналата седмица ДАНС и прокуратурата обявиха, че трима турци са получили забрана да влизат у нас. Официално тогава бе съобщено, че те са заплаха за националната сигурност.
 
Още вчера бе разкрита самоличността на единия от тримата. Това е главният секретар на валийството в Одрин Ибрахим Таранджъ. Той бил отседнал в хотел в Шумен малко преди да бъде експулсиран.

След петъчната молитва в шуменската Томбул джамия е отведен от органите на реда в полицията, а после е изведен от страната. Причината е насаждане на антибългарски настроения, което го прави заплаха за националната сигурност.

Другите двама със забрана да влизат в България са депутатът от Меджлиса Азиз Бабушчи и служителят в турското посолство д-р Улви Ата, пише "24 часа".

От ДАНС и другите институции обаче няма официална информация за тях.

И тримата пряко и косвено са свързани с партията на Лютви Местан ДОСТ.

Бабушчи е включен в списъка с нежелани чужденци. Д-р Улви Ата е със забрана да влиза в България за срок от 5 г. И двамата не са били у нас към момента на принудителните мерки.

Мерките спрямо турските граждани са заради противоконституционна дейност, насочена срещу суверенитета на страната и единството на българската нация, както и създаване на антибългарски настроения в региони със смесено население.

Азиз Бабушчи е депутат от Партията на справедливостта и развитието на президента Реджеб Ердоган.Той е председател на групата за приятелство между България и Турция. По тази линия е идвал често у нас.

Бабушчи е един от висшите политици в Турция, с когото се срещат представителите на ДОСТ при посещенията си в Анкара.

Д-р Улви Ата е съветник по социалните въпроси в посолството на Турция в България. Освен това е преподавател във Висшия ислямски институт в София.

За него се твърди, че контролира пратениците на ДИАНЕТ - Комитета по религиозните въпроси в Турция.

Публикации го свързват с чести посещения в районните мюфтийства в страната. Автор е на книга за възможностите за квалификация в центровете на ДИАНЕТ в Турция след завършване на висше образование по ислям. Д-р Ата е гост и на събития на Националното сдружение на религиозните общности в България. Близък е с главния мюфтия Мустафа Хаджи, който подкрепя ДОСТ.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3774 |21.03.2017 Партии организират протест на границата с Турция . 1| 4015 |20.03.2017 Център за анализи и маркетинг: ГЕРБ ще e с 81-90 депутати, а БСП – 79-88 . 1| 4278 |20.03.2017 Румен Радев свика спецслужбите заради Турция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads